ΕΛΛΑΔΑ

H Ελλάδα πήρε την εκδίκησή της μέσα από την Eurovision

h-ελλάδα-πήρε-την-εκδίκησή-της-μέσα-από-284336

Μια γνωστή παροιμία λέει: «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος» και όπως φαίνεται εφαρμόστηκε στην περίπτωση της Eurovision.

Αναλυτικότερα, η Wall Street Journal σχολιάζει Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και… ψήφος αντί δόσεων… Δίκαιο το deal; αναφερόμενη σε ανάλυση των ειδικών της Renaissance Capital, «η Ελλάδα μπορεί να κατάπιε το πικρό φάρμακο της λιτότητας που της έδωσαν οι εταίροι της στην Ευρωζώνη, όμως τους χτύπησε εκεί που πραγματικά πονάνε -στις ψήφους στη Eurovision.

«Ο ένδοξος κιτς ετήσιος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού είναι γνωστός για τις πολιτικά υποκινούμενες ψήφους των συμμετεχόντων» αναφέρει η ανάλυση της Renaissance Capital. Έτσι θεωρεί σαφές… πολιτικό μανιφέστο διαμαρτυρίας το γεγονός ότι η χώρα έδωσε ψήφους μόνο στις συμμετοχές της Ιταλίας και της Κύπρου και δεν ανταπέδωσε τις ψήφους που έλαβε από το Βέλγιο και τη Γερμανία.

«Οι Έλληνες έπρεπε με κάποιο τρόπο να διαμαρτυρηθούν» σχολιάζει ο Charles Robertson, στέλεχος της βρετανικής τράπεζας. Ενώ σχολιάζει δηκτικά και την πιο… διπλωματικά στάση της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας που έβαλαν το… λιθαράκι τους στην ανάδειξη της γερμανικής υποψηφιότητας προκειμένου το Βερολίνο να ανταποδώσει με ολόκληρο τείχος οικονομικής προστασίας από την κρίση.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου