ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Καρατζαφέρης: Υπόγειες κινήσεις του Α. Σαμαρά εις βάρος του ΛΑΟΣ

γ-καρατζαφέρης-υπόγειες-κινήσεις-του-286173

Για υπόγειες κινήσεις προκειμένου να πάρει βουλευτές και πολιτευτές του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά, σήμερα ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά τόνισε πως, στη διάρκεια των συνομιλιών τους (σ.σ. Καρατζαφέρη-Σαμαρά) «ο Σαμαράς έκανε κινήσεις υπογείως για να πάρει βουλευτές και πολιτευτές του ΛΑΟΣ» και μίλησε για «τη μεγάλη κόντρα που έχουμε από το 1993, όταν πήρε βουλευτές της ΝΔ, με την ίδια μέθοδο. Πρώτα πήρε τον Στ. Στεφανόπουλο, μετά τον Κλείτο, μετά τον Μαντζώρη και μετά τον Συμπιλίδη και τελικά έριξε τη κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς «δεν μπορούσε να δώσει μια απάντηση στο ερώτημά μου: Πως θα προχωρήσουμε σε συνεργασία; Με ή χωρίς Μνημόνιο;»

Επίσης, χαρακτήρισε «αστειότητες και αθλιότητες τις διαρροές που μεθοδεύονται από τη μεριά του κ. Σαμαρά ότι του ζήτησα το 1/3 της κομματικής επιχορήγησης. Γιατί δεν βγαίνει να το πει αυτό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ή ο φερόμενος ως ενδιάμεσος κ. Αβραμόπουλος;»

Στην συνέχεια επισήμανε πως «έγινε μεθόδευση από τον ξένο παράγοντα. Έχουμε μια επανάληψη ιστορικών γεγονότων ανάλογων με αυτά που διαδραματίσθηκαν το 1965 με τον Γεώργιο Παπανδρέου όταν άρχισαν να του παίρνουν βουλευτές. Κάτι αντίστοιχο έγινε και το 1993 με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Ήξερα ότι δεν θα ήμουν αρεστός και θα δυσαρεστούσα κάποιους με την εμμονή μου στο άνοιγμα και στην συνεργασία με τους Ρώσους. Πρέπει να έλθουν ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε και το Αιγαίο, το οποίο δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένο».

Στο τέλος, υπογράμμισε ότι: «Πήρα το μήνυμα να «κάτσω καλά» από την Αμερικανική Πρεσβεία που δυσαρεστήθηκε από τις πρωτοβουλίες και τις επαφές που έκανα με την Ρωσική πλευρά. Ζητώ από τον ελληνικό λαό να μην αφήσουμε να κάνει κουμάντο ο Αμερικανικός παράγοντας πάλι».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου