ΕΛΛΑΔΑ

«Εμείς δεν είμαστε τσαμπουκάδες»

εμείς-δεν-είμαστε-τσαμπουκάδες-286426

Συγκινημένη εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα κατά την ομιλία της στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ στο ΣΕΦ.

Η κ. Μπακογιάννη, που μίλησε για πρώτη φορά μετά από δυόμιση χρόνια σε κομματική εκδήλωση του κόμματος, έκανε λόγο για την απόφαση συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη, ήταν ωστόσο «πολιτικά και ηθικά σωστή».

«Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε τη μητέρα των μεγάλων μαχών , πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις», είπε η κ. Μπακογιάννη . Πραγματοποιώντας ευθεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε νωρίτερα και ο Αντώνης Σαμαράς, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι βρίσκονταν πάντα σε αντίπαλα στρατόπεδα, καθώς 5 από τα 19 μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπέρ της 17 Νοέμβρη στο δικαστήριο, κατηγορώντας το κόμμα για ανεύθυνο λαϊκισμό. «Το μέλλον της πατρίδας κρίνεται από εμάς, σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με έναν πραγματικό κίνδυνο , οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Για να κερδίσουμε στις εκλογές πρέπει να αφήσουμε πίσω την ξύλινη γλώσσα, να βρούμε την αυτοπεποίθηση και να βγούμε έξω στους χώρους δουλειάς. Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου μπορεί να γίνει αλλά με αξιοπιστία, εμείς δεν είμαστε ούτε τσαμπουκάδες, ούτε ικέτες, δεν ήταν ικέτης ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν διαπραγματευόταν τη Συνθήκη των Σεβρών, δεν ήταν ικέτης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν διαπραγματευόταν την ένταξη της χώρας στην Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχάις είπε ότι η κατάσταση που θα επικρατήσει στη χώρα σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή θα είναι δραμτική και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως οδηγεί με την πολιτική του τη χώρα στο γκρεμό. Τέλος, κάλεσε τους πολίτες εκφράζοντας ότι υπάρχει ελπίδα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Εξάλλου, νωρίτερα, ως συνέλευση ενότητας και νίκης , ευθύνης και εθνικού καθήκοντος χαρακτήρισε την εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος ο Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε αμφιβολίες, είμαστε σίγουροι για αυτό που πιστεύουμε, οραματιζόμαστε κυρίως μετά τις 17 Ιουνίου να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας για την επανεκκίνηση της οικονομίας». Ο κ. Πολύδωρας τόνισε πως στόχος πρέπει να είναι «να αποτρέψουμε αυτούς που έχουν δει την πατρίδα ως αντικείμενο λεηλασίας και αρπαγής» και ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα κρατήσει τον ίσιο δρόμο των αξιών. Έκανε μάλιστα λόγο για μια σχέση ισοτιμίας και εταιρικής αλληλεγγύης , ενώ έθεσε ως βασικό στόχο να προχωρήσει η χώρα στον ευρωπαϊκό δρόμο για να σωθεί ο λαός και η κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε πως κρίνεται η δυνατότητα του ελληνικού λαού να προοδεύει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας μέσα στη ζώνη του ευρώ, ενώ επέκρινε την Αριστερή νοοτροπία που θέλει να επιβάλλει καταδικασμένες όπως είπε ιδέες. Στην παρέμβασή του επίσης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι «δεν μοιάζουμε σε τίποτε με το ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να βγούμε στην κοινωνία και να κερδίσουμε την ψήφο της… “το 1981 ξεκίνησαν όλα εκείνα που έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε καταστάσεις αλλά το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε.

Όλο το νοσηρό σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου είναι στον ΣΥΡΙΖΑ». Μετά την ψήφο τιμωρία στις 6 Μαΐου θα υπάρξει ψήφος λογικής και ψήφος για την Ελλάδα στις 17 Ιουνίου είπε ο κ. Μεϊμάρακης και πρόσθεσε ότι πήραμε το μήνυμα. «Μπορεί να κάναμε λάθη αλλά ήταν λάθη μεταξύ μας δεν έβλαψαν την χώρα αλλά εκείνοι έκαναν εγκλήματα εναντίον της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε ότι «είναι ιστορική η σημερινή συνδιάσκεψη γιατί όλες οι παλιοσειρές της ΝΔ είναι έτοιμες να μπουν στην μάχη μαζί με τους νεότερους.

Δεν φθάνει η υπέρβαση του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη χρειάζεται και η δική μας υπέρβαση. Επειδή η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια θα συσταθούν ομάδες εθελοντισμού που θα προσφέρουν». Κατέληξε απευθυνόμενος προς το σώμα λέγοντας ότι “σήμερα ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά”.

24h.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου