ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Λαγκάρντ προς τους Έλληνες: δεν σας λυπάμαι, ήρθε η ώρα σας!

επίθεση-λαγκάρντ-προς-τους-έλληνες-δε-286847

Μια απίστευτη επίθεση σε βάρος των ίδιων των πολιτών της χώρας μας εξαπέλυσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» υποστηρίζει σε αδόκιμο ύφος για την θέση της.

Αλλά εκεί που γίνεται πραγματικά προκλητική η Λαγκάρντ είναι όταν απαντά σε ερώτηση για το αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη, με τον παρακάτω εξωφρενικό ισχυρισμό:

«Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα, αναγκάζονται ακόμα και την καρέκλα του θρανίου να μοιραστούν και διψάνε για μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι στην Αθήνα. Και ξέρετε κάτι; Όσον αφορά στην Αθήνα, σκέφτομαι και όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν. Πρέπει συλλογικά να λυθεί το πρόβλημα να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους». Επειδή δηλαδή κάποιοι φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα, δεν πειράζει, ας πεθάνουν εδώ και μερικά παιδάκια. Στο Νίγηρα (που ήταν και γαλλική αποικία) να μην πεθάνουνε…

Η Λαγκάρντ απαντά επίσης για το εάν ήρθε η ώρα της πληρωμής, αφού τελείωσαν «οι καλές εποχές»: «Ακριβώς έτσι είναι».

Όσον αφορά τη σύγκριση της Ελλάδας με μια φτωχή αναπτυσσόμενη χώρα του πλανήτη, ανέφερε : «Αυτή ακριβώς είναι η αποστολή του ΔΝΤ και δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια, όποιος και να κάθεται απέναντί μου. Και θα σας πω και κάτι ακόμα: είναι δυσκολότερο να ζητάς από χώρες με χαμηλό ΑΕΠ, όπου οι πολίτες ζουν με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 3.000, 4.000 ή 5.000 δολάρια να μειώσουν το έλλειμμά ή να κάνουν περικοπές. Ακριβώς γιατί ξέρω τι σημαίνει αυτό για το κράτος πρόνοιας και την ενίσχυση των φτωχότερων»

star.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου