ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη μαθήτρια με ηλεκτρονικό σκονάκι στις Πανελλήνιες

συνελήφθη-μαθήτρια-με-ηλεκτρονικό-σκ-287709

Με… ηλεκτρονικό σκονάκι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις πιάστηκε 17χρονη μαθήτρια από την Πτολεμαΐδα. Η μαθήτρια συνελήφθη, μαζί με δύο ακόμη άτομα, και το γραπτό της μηδενίστηκε. Στους συνεργούς της επεβλήθη ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας κατά την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα της Βιολογίας.

Η ανήλικη κοπέλα προφασίστηκε ότι θέλει να πάει στην τουαλέτα, όπου, μετά τη σχετική άδεια που έλαβε, κατευθύνθηκε συνοδευόμενη από επιτηρήτρια.

Η τελευταία αντιλήφθηκε κάποιες ύποπτες κινήσεις και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Πάνω της βρέθηκε μία ηλεκτρονική συσκευή υποκλοπής και το κινητό της τηλέφωνο.

Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι στο κόλπο ήταν άλλα δύο άτομα. Πρόκειται για έναν 23χρονο, που προμήθευσε την υποψήφια με την ηλεκτρονική συσκευή εκπομπής και λήψης ήχου, και μία 22χρονη που επρόκειτο να μεταδώσει τις απαντήσεις των θεμάτων μέσω της ηλεκτρονικής συσκευής στην υποψήφια.

Οι δύο ενήλικες συνελήφθησαν και δικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης που τους επέβαλε ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή.

Αντιθέτως, η 17χρονη, της οποίας το γραπτό μηδενίστηκε, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο δικαστήριο ανηλίκων Κοζάνης. Αφού έλαβε ρητή δικάσιμο αφέθηκε ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου