ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Εγώ διεκδικώ, δεν εκλιπαρώ την Ευρώπη, όπως αυτοί

τσίπρας-εγώ-διεκδικώ-δεν-εκλιπαρώ-την-288244

Ανεβάζει τους τόνους του έναντι των αντιπάλων του ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς εκλιπαρούν την Ευρώπη για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού !

«Φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, συνένοχους της τραγωδίας του λαού» αποκάλεσε ο κ. Τσίπρας τους προέδρους των δυο κομμάτων, σε δηλώσεις του, πριν από λίγο, μετά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες εργαζομένων και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Για τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι χθες, στις Βρυξέλλες, φάνηκε «να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας».

Από την άλλη, προσέθεσε, ο κ. Σαμαράς, «στη ζεστή θαλπωρή των ομοϊδεατών του -την κυρία Μέρκελ και τους άλλους του ΕΛΚ, φάνηκε να αισθάνεται άνετα απέναντι σε αυτούς τους οποίους -μέχρι να γίνει ουραγός και δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων και της κυριας Μπακογιάννη- θεωρούσε αντιπάλους».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να μην λέει αυτά που οι ξένοι ηγέτες είναι έτοιμοι να ακούσουν, αλλά αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν, να βάζει κόκκινες γραμμές, να χαράζει στρατηγική, να διεκδικεί τα δίκαια του ελληνικού λαού, κάτι που -όπως είπε- μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να το πράξει.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως μέχρι τις 6 Μαΐου όλοι έλεγαν ότι οι νόμοι του Μνημονίου πρέπει να εφαρμοστούν και ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση και προσέθεσε πως οι νόμοι αυτοί, δεν ήρθαν να σώσουν τη χώρα και την οικονομία, αλλά να σώσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά την ανατροπή της 6ης Μαΐου, που πάγωσε τα μνημονιακά μέτρα των ιδιωτικοποιήσεων και της μετενέργειας, θα έρθει η οριστική νίκη στις 17 Ιουνίου, που θα ολοκληρώσει την μεγάλη επιτυχία του λαού και της ελληνικής κοινωνίας

iefimerida

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου