ΕΛΛΑΔΑ

«Πόλεμος» στην Ηλεία μετά το γάμο ΝΔ – ΔΗΣΥ

πόλεμος-στην-ηλεία-μετά-το-γάμο-νδ-289421

Λίγες μέρες μετά το «γάμο» ΝΔ και ΔΗΣΥ, οι εντάσεις και οι εκρήξεις δεν λείπουν στην Ηλεία και στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό. Σύμφωνα με το ilialive.gr στελέχη τοπικών οργανώσεων, μέλη της ΝΟΔΕ, ακόμα και απλοί ψηφοφόροι επισκέπτονται τις τελευταίες ώρες τα γραφεία και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κάθοδο – επιστροφή του Γιώργου Κοντογιάννη στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας, στη δεύτερη εκλόγιμη θέση, σύμφωνα με όσα διαρρέονται τις τελευταίες ημέρες.

Μέσα σε αυτά ήρθε και η πρώτη παραίτηση κομματικού στελέχους του υπεύθυνου Παιδείας της ΝΟΔΕ Ηλείας Θανάση Κατσίμπελη, όπου σε επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή, τους οποίους διαχωρίζει όμως από το θέμα που έχει ανακύψει. Την ίδια στιγμή ο κ. Κοντογιάννης με δηλώσεις του εστιάζει στη συστράτευση απέναντι στον κοινό στόχο για την εξασφάλιση της τρίτης έδρας για τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το τοπικό site στο Facebook, στη σελίδα διαμαρτυρίας που δημιουργήθηκε χθες με τίτλο «Δεν θέλουμε τον Κοντογιάννη (στη θέση 2 στο νομό Ηλείας)», τα μέλη αυξάνονται , κυρίως με άτομα, στελέχη και ψηφοφόρους της ΝΔ από την Ηλεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τις πρώτες ώρες λειτουργίας της το πρωί της Τρίτης είχε περίπου 150 μέλη και αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας είχε ξεπεράσει τα 1.700.

Στον αντίποδα οι περισσότεροι στα σχόλια τους αναφέρουν πως μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε αδικία για την εκλεγμένη βουλευτή στη δεύτερη θέση του νομού Ηλείας, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Να σημειώσουμε πως έως τώρα κανένας από τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου της 6ης Μαΐου δεν έχει εκφραστεί με δημόσια τοποθέτηση για το ζήτημα, ούτε και οι άμεσα θιγόμενοι.

Σύμφωνα με το ilialive.gr χθες το πρωί στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηλείας, τα τηλέφωνα είχαν «σπάσει» από στελέχη και ψηφοφόρους που αντιδρούν στην προοπτική της καθόδου του Γιώργου Κοντογιάννη σε εκλόγιμη θέση. Απειλώντας ακόμα και να φτάσουν στο άλλο άκρο ψηφίζοντας αντίπαλα κόμματα. Έκαναν λόγο ακόμα και για μια κίνηση που δεν θα βοηθήσει τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αλλά θα της μειώσει το ποσοστό.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να συζητηθούν απόψε στις 8.30 μ.μ. στη συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ όπου θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι και τα μέλη τοπικών οργανώσεων, εκλεγμένοι, υποψήφιοι βουλευτές και πολιτευτές. Ωστόσο έως τώρα δεν έχει γίνει καμία επίσημη τοποθέτηση για το θέμα από τη Συγγρού, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς απουσιάζει στις Βρυξέλλες. Η επιστροφή του όμως αναμένεται να σηματοδοτήσει και τις εξελίξεις, παράλληλα με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων αφού η προεκλογική περίοδος προχωρά.

24h.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου