ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Άκη

νέα-επιβαρυντικά-στοιχεία-για-τον-άκη-289450

Άκρως επιβαρυντικά για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, είναι τα δεκάδες κατασχεθέντα αποδεικτικά από τράπεζες και τα άλλα έγγραφα που μελετούν οι ανακριτές, τα οποία αποδυναμώνουν την θέση που διατύπωσε απολογούμενος ότι δεν είναι ιδιοκτήτης off shore εταιρειών ή ακόμη ότι δεν γνωρίζει καν κάποιες από αυτές.

Στα κατασχεθέντα έγγραφα πλην εκείνων που αφορούν αντίγραφα των εμβασμάτων προς την Bluebell από όπου φέρεται να διακινήθηκαν χρήματα για τα TOR M1, βρέθηκαν και έγγραφα που αφορούν ακόμη μία Λιβεριανή εταιρεία, την P&A Investment στο όνομα της οποίας προκύπτει ότι κόπηκαν από τον Λιβανέζο Al Jayad Fouad έξι ακόμη επιταγές αξίας 16.200.000 ελβετικών φράγκων. Αντίστοιχα , στο γραφείο του πρώην υπουργού κατασχέθηκαν και έγγραφα που αφορούν την Torcaso, μεταξύ άλλων και τοπογραφικά διαγράμματα 31 ακινήτων με κατόψεις κτιρίων που αφορούσαν δραστηριότητες της εταιρείας. Δεκάδες είναι τα έγγραφα επίσης που κατασχέθηκαν και αφορούν ενημερώσεις από τράπεζες του εξωτερικού, όπως από τις Bank of Austria, Deutsche Bank, Credit Lyonnais, UBS και Arab Bank Limited.

Στις χρονικά πιο πρόσφατες σημειώσεις του, ο πρώην υπουργός καταγράφει την πορεία της ποινικής του υπόθεσης και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του έχοντας στο μυαλό του την δικαίωση του. Γράφει χαρακτηριστικά :

«Είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟ για την περαιτέρω πορεία με το δικηγορικό μας γραφείο και με τη βοήθεια τρίτων να ασκηθεί δημιουργική υποστήριξη προς τους 12-13 συμμετόχους μας για να επιτευχθεί από την Εισαγγελία η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του αριθμού μαρτύρων έναντι των οποίων θα ασκηθεί ποινική δίωξη, μαζί με τον πρώην ΥΕΘΑ Α.Τ.»

Και συνεχίζει : «Η τακτική ανάκριση θα κλείσει με την απολογία μου στον ανακριτή. Τότε η δικογραφία θα σταλεί στο δικαστικό συμβούλιο, όπου ώριμοι, πιο έμπειροι και πλήρως εξοπλισμένοι με ό,τι απαιτείται θα δώσουμε, με όλους τους νομικούς μας και πιθανή αναβαθμισμένη νομική συμπλήρωση, τη μεγάλη και τελική μάχη, διεκδικώντας αθώωση και δικαίωση για όλους μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου