ΕΛΛΑΔΑ

Ποινικές διώξεις σε 15 «νονούς»

ποινικές-διώξεις-σε-15-νονούς-289634

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική εκβίαση, κακουργηματική τοκογλυφία, κακουργηματική εμπορία ναρκωτικών, κατοχή όπλων και πυρομαχικών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας εναντίον των 15 ατόμων που συνελήφθησαν χθες με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε δύο ομάδες «νονών» νυκτερινών κέντρων διασκέδασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι δύο ομάδες, μέλη των οποίων αναζητούνται, εκβίαζαν συνολικά 70 καταστηματάρχες στους Αμπελόκηπους, τη Ραφήνα, τα Μελίσσια, το Γκάζι, το Χαλάνδρι, την Κηφισιά, την Κυψέλη, το Γαλάτσι, το Μπουρνάζι, τον Αλιμο κ.ά.

Φέρονται να εισέπρατταν από 100 έως και 1.000 ευρώ εβδομαδιαίως από καταστηματάρχες για παροχή «προστασίας», ενώ αναλάμβαναν, έπειτα από εντολές δανειστών, και εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες που δεν κατάφερναν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη τους προμηθεύονταν και διακινούσαν όπλα και ναρκωτικά, ενώ φαίνεται να εμπλέκονται και σε υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών.

Η δικογραφία για τη δράση των εκβιαστών ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν οι συλληφθέντες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου