ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος ο άνδρας που αποκεφάλισε συνεπιβάτη του!

αθώος-ο-άνδρας-που-αποκεφάλισε-συνεπι-289673

Το 2008 ο Vince Weiguang Li είχε σκορπίσει τον τρόμο στον Καναδά μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που πραγματοποίησε μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων.

Όπως λέει ο ίδιος, την ώρα που αποκεφάλιζε τον 22χρονο Tim McLean – με τον οποίο επέβαιναν στο ίδιο λεωφορείο – νόμιζε πως άκουγε τη «φωνή του Θεού».

Ο δράστης πίστευε πως σκότωνε ένα … άλιεν και κρίθηκε τελικά αθώος, καθώς διαγνώστηκε με παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Έκτοτε νοσηλεύεται σε κέντρο ψυχικής υγείας.

Σε συνέντευξή του, ο Li είπε πως είχε αγοράσει το μαχαίρι που χρησιμοποίησε στην επίθεση κατά του 22χρονου για να προστατευτεί από τα άλιεν, ενώ εκείνη την περίοδο, όπως είπε, δεν γνώριζε πως έπασχε από σχιζοφρένεια.

Η επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια των τρομοκρατημένων επιβατών του λεωφορείου την ώρα που αυτό περνούσε από την Portage la Prairie. Ο Li παγιδεύτηκε στο όχημα για τρεις ώρες πριν συλληφθεί.

Ο οδηγός άκουσε τις φωνές του McLean, σταμάτησε το λεωφορείο και το εγκατέλειψε με τους υπόλοιπους επιβάτες, ενώ ο Li συνέχιζε το φρικτό έργο του.

«Η φωνή μου είπε πως ήμουν στην τρίτη ιστορία της Βίβλου, πως ήμουν όπως ο δεύτερος ερχομός του Ιησού και πως έπρεπε να σώσω τους ανθρώπους από μια επίθεση εξωγήινων», είπε ο δράστης.

«Ήμουν πολύ φοβισμένος. Θυμάμαι να κόβω το κεφάλι του. Πίστευα πως είναι άλιεν. Οι φωνές που είπαν να τον σκοτώσω, πως εκείνος θα μπορούσε να σκοτώσει εμένα ή άλλους. Δεν το πιστεύω αυτό πια», πρόσθεσε και είπε πως λυπάται πολύ για ό,τι έκανε.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε στη μητέρα και την οικογένεια του McLean είπε: «Αν μπορούσα να της μιλήσω θα έκανα ό,τιδήποτε για την οικογένειά τους. Θα ζητούσα συγχώρεση αλλά ξέρω πως δεν θα ήταν εύκολα αποδεκτό».

Ο Li είχε κλειδωθεί για τρεις ώρες μέσα στο λεωφορείο και συνελήφθη από την αστυνομία όταν επιχείρησε να βγει από ένα παράθυρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου