ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε Ωνάσειο και Ιπποκράτειο τα όργανα της Έμμας – «Καίει» τον 26χρονο η 19χρονη συνοδηγός

θεσσαλονίκη-σε-ωνάσειο-και-ιπποκράτε-855666

Ζωή μέσα από τον τραγικό χαμό της θα δώσει η 21χρονη Έμμα, η οποία παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε από αυτοκίνητο στην Θεσσαλονίκη.

Η οικογένεια της 21χρονης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή, είχε δηλώσει την κοπέλα ως δωρήτρια οργάνων, μια κίνηση γενναία και παράδειγμα προς μίμηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον έδειξαν για την καρδιά και τους πνεύμονες το Ωνάσειο και για το ήπαρ και τα νεφρά το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Η 21χρονη, η οποία είναι εγκεφαλικά νεκρή, παραμένει στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου διασωληνωμένη και με αναπνευστήρα ώστε να διατηρούνται οι λειτουργίες των οργάνων, που θα δώσουν ζωή σε συνανθρώπους της.

Η κηδεία της, αφού αφαιρεθούν τα όργανα, θα γίνει τα επόμενα 24ωρα.

«Καίει» τον 26χρονο η 19χρονη

Η 19χρονη συνοδηγός, η οποία διώκεται ως απλή συνεργός σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε αποτέλεσμα το θάνατο (κακούργημα), και στην εγκατάλειψη τροχαίου και της οδήγησης χωρίς δίπλωμα (πλημμέλημα).

Κατά την απολογία της φέρεται να ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση δεν συμφώνησε με τον οδηγό.’

«Τρεις φορές ζήτησα από το οδηγό να σταματήσει και να κατέβω. Ήθελα να γυρίσω πίσω, αλλά εκείνος με καθησύχασε πιάνοντας το χέρι μου και διαβεβαιώνοντάς μου ότι όλα θα πάνε καλά», είπε.

Πήγαν σε ξενοδοχείο μετά το τροχαίο

Ο δικηγόρος της 19χρονης, δήλωσε πως η 19χρονη φοβήθηκε μην της κάνει κακό ο 26χρονος.

Πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, 26χρονος και 19χρονη γνωρίζονταν μόνο τυπικά μέσω της δουλειάς της 19χρονης, και ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του μαζί.

Σύμφωνα με το thessnews.gr μετά το τροχαίο οι δυο τους έμειναν σε ένα ξενοδοχείο στο Ωραιόκαστρο για λίγες ώρες,

«Κάποια στιγμή η 19χρονη κατόρθωσε και έφυγε και από τότε βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Είναι δυο χρόνια μικρότερη από το θύμα, και το ειρωνικό της υπόθεσης είναι πως την ημέρα που συνελήφθη, η ίδια είχε αποφασίσει να πάει στο τμήμα και να παραδοθεί αυτοβούλως, κάτι το οποίο δεν πρόλαβε τελικά να κάνει».

Η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Προφυλακιστέος ο 26χρονος

Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο, ο κατηγορούμενος οδηγός δεν απολογήθηκε επί της ουσίας, τονίζοντας, κατά πληροφορίες, «ότι δεν είναι η ώρα να απολογηθώ», ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας.

Το κατηγορητήριο του αποδίδει τις πράξεις της επικίνδυνης οδήγησης που είχε αποτέλεσμα το θάνατο, της εγκατάλειψης τροχαίου και της οδήγησης χωρίς δίπλωμα.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου