ΕΛΛΑΔΑ

Βρήκαν όπλο σε κλειδωμένο συρτάρι στη δομή της Κιβωτού στην Καλαμάτα – Χειροπέδες στην υπεύθυνη

βρήκαν-όπλο-σε-κλειδωμένο-συρτάρι-στη-857154

Με μια σύλληψη ολοκληρώθηκε η μεγάλη έρευνα στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν χειροπέδες στην υπεύθυνη, ενώ έρευνα έκανε και η Οικονομική Αστυνομία.

Πρώτα στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα έφτασε, το πρωί της Παρασκευής (25.11.2022) κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, συνοδευόμενοι από συναδέλφους τους της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στη δομή εντοπίστηκε ένα όπλο και κλειδωμένο συρτάρι!

Η νυν υπεύθυνη της δομής, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν είναι δικό της το όπλο αλλά βρισκόταν εκεί από τον προκάτοχό της.
Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και γίνεται έλεγχος για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το όπλο.

Που στρέφονται οι έρευνες

Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας που ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες εστιάζεται σε όλες τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου και σε 15 άτομα που διοικούσαν τη ΜΚΟ.

Η έρευνα ξεκίνησε από τον Κολωνό, χθες έγινε στη Χίο και σήμερα στην Καλαμάτα.

Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, μετά από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της Κιβωτού, σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Βέβαια όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, που έκανε «έφοδο» την περασμένη Τρίτη.

Τα στελέχη της υπηρεσίας παρέλαβαν, σε άψογη συνεργασία με τον λογιστή της οργάνωσης, όπως λένε, όλα τα βιβλία και στοιχεία που υπήρχαν, προκειμένου να μελετηθεί και διευκρινιστεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης και πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της Κιβωτού του Κόσμου, από το 2014 μέχρι σήμερα, έμπαιναν περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και δωρεές ακινήτων.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί, με όσο γίνεται ταχύτερο ρυθμό, έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

newsit.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου