ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Βάπτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα

κιβωτός-του-κόσμου-βάπτιζαν-παιδιά-πο-866064

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου“, με νέες αποκαλύψεις να έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στο MEGA ο Γιώργος Σταμάτης, γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέφερε πως υπήρχαν αναφορές και εκθέσεις για θέματα παιδικής προστασίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών, ενώ συμπλήρωσε πως στην Κιβωτό είχαν γίνει πολλές φορές συστάσεις.

«Απαγορεύεται να διαχωρίζονται τα αδέρφια από δομή σε δομή. Είχαμε κι άλλα θέματα, με βαπτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Κιβωτό να εξηγηθεί νομικά. Όλα αυτά εξετάζονται από το νέο ΔΣ», ανέφερε μεταξύ άλλων. Η πρακτική της βάπτισης ήδη βαπτισμένων παιδιών βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιούσε η Κιβωτός του Κόσμου αυτή την πρακτική για να προχωρήσει σε παράνομες υιοθεσίες ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι από το 2018 κι έπειτα, με τον νόμο περί υιοθεσιών, ήταν πολύ δύσκολο, καθώς τα παιδιά που ήταν δοθούν προς υιοθεσία βρίσκονταν σε μητρώο.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου