Οι Γερμανοί τουρίστες μένουν μακριά από την Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-22, 18:39:35
Οι Γερμανοί τουρίστες μένουν μακριά από την Ελλάδα

Δύο γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία ανακοίνωσαν σήμερα ότι διαπιστώνουν μια μείωση κατά 30% στις κρατήσεις για την Ελλάδα.

Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, και ο τουριστικός όμιλος Rewe ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα είναι περίπου 30% χαμηλότερες από εκείνες της περασμένης χρονιάς.

«Η Ελλάδα τα πάει πολύ άσχημα, όπως και η Βόρεια Αφρική» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air Berlin, Χάρμουτ Μέχντορν.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής του Rewe, Νόρμπερτ Φίμπιγκ, δήλωσε ότι οι Γερμανοί επιλέγουν πλέον να ταξιδεύουν σε άλλα μέρη όπως η Τουρκία, απηχώντας τα σχόλια της εταιρείας Thomas Cook Germany, η οποία έχει δηλώσει ότι η Ισπανία αποδεικνύεται επίσης μια δημοφιλής εναλλακτική λύση.

Άλλοι ταξιδιωτικοί όμιλοι όπως οι TUI AG και η αεροπορική εταιρεία Condor, που συνεργάζεται με τον Thomas Cook Germany, έχουν ήδη ανακοινώσει προσφορές και εκπτώσεις για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την πτώση στις κρατήσεις.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι πληροφορίες για εχθρότητα, εξαιτίας των σκληρών μέτρων λιτότητας που απαιτεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε αντάλλαγμα για τη διάσωση της χώρας, καθώς και οι φόβοι των απεργιών, κρατούν τους Γερμανούς, που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα παγκοσμίως σε διακοπές στο εξωτερικό.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=