ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Επεισόδιο με γονείς από τη Συρία που καταγγέλλουν ότι τους πήραν τα παιδιά

κιβωτός-του-κόσμου-επεισόδιο-με-γονεί-877779

Επεισόδιο με γονείς από τη Συρία οι οποίοι καταγγέλλουν ότι στην Κιβωτό του Κόσμου τους πήραν τα τέσσερα παιδιά τους το 2021 και τα έχουν μοιράσει σε διάφορες δομές ανά την Ελλάδα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Κολωνό.

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων από τη Συρία, μαζί με τους οποίους ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Σύρων Ελλάδας, κοινωνική λειτουργός πήρε τα παιδιά της οικογένειας τα οποία έχουν χωριστεί.

Δείτε φωτογραφίες από την είσοδο του κτηρίου στον Κολωνό

kivwtos_porta__1_
kivwtos_porta__3_

Όπως κατάγγέλλουν, ζητούσαν εδώ και ημέρες ραντεβού, αλλά αυτό δεν κανονιζόταν.

«Μας είπαν μην κάνετε τέτοια πράγματα, θα βρείτε το μπελά σας. Τα παιδιά μας θέλουμε να δούμε, τα παιδιά μας» είπε ο πρόεδρος των Σύρων μεταφέροντας όσα έλεγαν οι γονείς.

Στην ερώτηση, δε, γιατί πήραν τα παιδιά, ο ίδιος είπε «για να τα πουλήσουν, υιοθετήσεις εκεί είναι όλη η ιστορία».

Κατά πληροφορίες οι γονείς αυτοί κατήγγειλαν και κακοποιητικές συμπεριφορές υποστηρίζοντας ότι έκλειναν τα παιδιά σε κλουβιά. Η μητέρα είπε, επίσης, ότι αν και πήγαινε συχνά τρόφιμα στην Κιβωτό του Κόσμου, όταν συναντούσε τα παιδιά της αυτά έλεγαν ότι πεινούσαν.

Στο σημείο έφτασαν και αστυνομικοί που μπήκαν στο κτήριο της Κιβωτού του Κόσμου.

Νωρίτερα και μιλώντας στον ΑΝΤ1 οι γονείς είχαν καταγγείλλει ότι το ένα από τα παιδιά τους είχε υποστεί σωματική βία. Σύμφωνα με την μητέρα ο ξυλοδαρμός γινόταν γιατί όταν εκείνη έφευγε, τα παιδιά έκλαιγαν και τη ζητούσαν.

«Για την καταγγελία, έχουμε ενημερώσει γραπτά και στην υπουργό, έχουμε στείλει φωτογραφίες. Τα παιδιά έχουν κακοποιηθεί από τους σεκιουριτάδες και τους νταήδες του κυρίου αυτού. Τα παιδιά είναι στη δομή περίπου δύο χρόνια» είπαν οι γονείς.

Οι γονείς είχαν τα τέσσερα παιδιά τους ηλικιών από 3 έως 5 ετών στην Κιβωτό του Κόσμου και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν ήταν πολύ δύσκολο να τα βλέπουν. Από τα παιδιά, όπως λένε οι γονείς τους, τα δύο είναι στην Αθήνα και τα δύο στην Καλαμάτα, με τα πρώτα να φέρονται να είναι αποκομμένα το ένα απο το άλλο.

Όπως συνεχίζει η καταγγελία, τα παιδιά «τα έβαζαν σε καφάσια, σε κλουβιά, κάτι μεγάλα κλουβια για παπαγάλους στον κήπο για δύο και τρεις ημέρες, σε απομόνωση».

Η καταγγελία αυτή για όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται παρέμβαση εισαγγελέα ανηλίκων έρχεται να προστεθεί στη σειρά των όσων έχουν αναφέρει τα τελευταία 24ωρα γονείς, εθελοντές και άλλα άτομα μετά από την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ της μαρτυρίας του 19χρονου ο οποίος εμπλέκει απευθείας τον ιδρυτή και ιθύνοντα νου της Κιβωτού, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου.

Είχε προηγηθεί καταγγελία μητέρας στον ΑΝΤ1 ότι «κλείδωναν τα παιδιά μέσα σε κλουβί χωρίς φαγητό, χωρίς νερό όλη την ημέρα και το άφηναν εκεί για τιμωρία» με την ίδια να υποστηρίζει ότι έχει και φωτογραφίες για όσα λέει.

antwnios_kivwtos_xr

Η γυναίκα καταγγέλλει, επίσης, ότι υπήρχε στην Κιβωτό του Κόσμου και κύκλωμα υιοθεσιών καθώς την απειλούσαν ότι θα της πάρουν το μικρό κορίτσι της.

«Δυστυχώς ήταν και τα δικά μου παιδιά στην Κιβωτό, φοβάμαι κιόλας να πω το οτιδήποτε… Δυστυχώς έχει κακοποιηθεί και το δικό μου παιδί το μεγάλο, ο γιος μου που είναι 15 χρονών. Πριν από κάποιους μήνες, γιατί βασικά εγώ τα παιδιά τα πήρα τώρα. Γνωρίζανε φυσικά ότι τα παιδιά κακοποιούνται και είχαν γίνει διαφορά περιστατικά και ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν ενήμερος» ξεκίνησε την καταγγελία της η μητέρα μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«O γιος μου ο μικρός τώρα είναι εννιά, όταν ήταν στο Βόλο, απ ότι μου είπε το παιδί και έχω δώσει και φωτογραφίες στον Συνήγορο του Πολίτη, τους έχω στείλει δηλαδή και υλικό. Κλείδωναν το παιδί μέσα και όχι μόνο το δικό μου το παιδί, απλά δυστυχώς ήταν και το δικό μου παιδί μέσα σε όλο αυτό. Κλείδωναν τα παιδιά μέσα σε κλουβί χωρίς φαγητό, χωρίς νερό όλη την ημέρα και το άφηναν εκεί για τιμωρία. Για παραδειγματισμό… Δηλαδή ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα. Και όμως υπάρχουν φωτογραφίες από το κλουβί αυτό, διότι εγώ πήγα στο Βόλο. Αν μάθουν ότι εγώ μίλησα» συνέχισε η μητέρα των παιδιών.

Πηγή: protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου