ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανοίγει η αυλαία του 22ου Μουντιάλ

ανοίγει-η-αυλαία-του-22ου-μουντιάλ-878576

Στη σκιά καταγγελιών για χιλιάδες θανάτους εργαζομένων κατά τη διάρκεια κατασκευής των σταδίων αρχίζει σήμερα το 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο, που διεξάγεται για πρώτη φορά τέλος φθινοπώρου και αρχές χειμώνα.

Μοναδικό παιχνίδι σήμερα αυτό ανάμεσα στη διοργανώτρια χώρα, το Κατάρ, με αντίπαλο τον Ισημερινό στις 18.00 στο στάδιο Αλ Μπαΐτ στην πόλη Αλ Κχορ, με τα δημοσιεύματα για προσπάθεια δωροδοκίας παικτών του Ισημερινού από τους γηπεδούχους να δημιουργούν ένα περίεργο κλίμα ενόψει της σημερινής έναρξης.

Στο εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ, που ανοίγει την αυλαία της μεγάλης διοργάνωσης, το φαβορί, έστω και με ελαφρύ προβάδισμα, θεωρείται ο Ισημερινός και αναμένεται μια μάχη που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Το Κατάρ εδώ και μια δεκαετία ετοιμάζεται γι’ αυτή τη στιγμή και αγωνιστικά, με στόχο να παρουσιαστεί αντάξια των προσδοκιών αυτής της μεγάλης διοργάνωσης, στην οποία μετέχει για παρθενική φορά.

Ο Ισπανός προπονητής Φελίξ Σάντσεθ προσπάθησε να αλλάξει το επίπεδο αυτής της ομάδας και μαζί με κάποιους ποδοσφαιριστές που ήρθαν από άλλες χώρες, όμως ζουν πλέον μόνιμα στο Κατάρ, το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο.

Μέχρι και σε Κόπα Αμέρικα έχει αγωνιστεί το προηγούμενο διάστημα η διοργανώτρια χώρα, ώστε να αντιμετωπίσει σημαντικούς αντιπάλους και σίγουρα είναι ένα σύνολο που πρέπει να προσέξει κάθε αντίπαλος. Η πρεμιέρα απέναντι στο Εκουαδόρ είναι η πλέον καθοριστική για το Κατάρ, αν θέλει να συνεχίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πιθανή ενδεκάδα Κατάρ (4-4-2): Αλ Σέεμπ-Χασάν, Κουκί, Ρο Ρο, Μοχάμαντ-Μπουντιάφ, Χατέφ, Ασαντάλα, Μαντίμπο-Αλ Χάιντος, Αλμόεζ Αλί.

Ο Ισημερινός

Σημαντική επιτυχία για τον Ισημερινό (Εκουαδόρ), η συμμετοχή του στο Μουντιάλ του Κατάρ, 4η συνολικά, αρκεί να αναλογιστεί κανείς το ποιες ομάδες έμειναν εκτός από τον προκριματικό όμιλο της Ν. Αμερικής, όπως η Κολομβία, η Χιλή και το Περού.

Με αναμορφωτή τον Αργεντινό έμπειρο προπονητή Γκουστάβο Αλφάρο, αποτελεί ένα σκληροτράχηλο σύνολο, που αναμένεται να παλέψει για όλες τις πιθανότητες της στον όμιλο.

Από τους πιο αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι φυσικά ο επιθετικός Ένερ Βαλένσια της Φενερμπαχτσέ, ενώ ανερχόμενος είναι ο ταλαντούχος στόπερ Ινκαπιέ της Λεβερκούζεν. Μια νίκη σήμερα απέναντι στη διοργανώτρια χώρα του Κατάρ θα δώσει κατευθείαν πολλές ελπίδες πρόκρισης στο Εκουαδόρ ενόψει των άλλων δύο δυσκολότερων παιχνιδιών στον όμιλο.

Πιθανή ενδεκάδα Ισημερινού (4-3-3): Γκαλίντεζ – Εστουπινιάν, Ινκαπιέ, Αρμπολέδα, Καστίγιο – Καϊσέδο, Γκρουέζο – Ιμπάρα, Βαλένσια, Πλάτα.

Οι 13 εκπρόσωποι του ελληνικού πρωταθλήματος

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να προκριθεί στο Μουντιάλ, αλλά στα γήπεδα του Κατάρ θα υπάρξει εκπροσώπηση της ελληνικής Super League, καθώς 13 παίκτες από έξι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος θα δώσουν το «παρών» στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού της τετραετίας. Αυτοί είναι οι Ντομαγκόι Βίντα (Κροατία), Ορμπελίν Πινέδα (Μεξικό), Νταμιάν Σιμάνσκι (Πολωνία), Μιλάντ Μοχαμάντι (Ιράν) και Εχσάν Χατζισαφί (Ιράν) της ΑΕΚ, οι Παπέ Αμπού Σισέ (Σενεγάλη), Πιερ Κουντέ (Καμερούν), Ινμπόμ Χουάνγκ (Ν. Κορέα), Ουί Τζο Χουάνγκ (Ν. Κορέα) του Ολυμπιακού, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς (Σερβία) του ΠΑΟΚ, ο Νικολά Ενκουλού (Καμερούν) του Αρη, ο Βαϊντί Κεσχρίντα (Τυνησία) του Ατρόμητου και ο Ντέρεκ Κορνέλιους (Καναδάς) του Παναιτωλικού.

*Αφιέρωμα στο 22ο Μουντιάλ υπάρχει σε ένθετο 16σελιδο στις σελίδες 25-40 στο σημερινό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου