ΕΛΛΑΔΑ

«Αλέξη βάλε φρένο…»

αλέξη-βάλε-φρένο-291409

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά προσγειώνει τον «ιπτάμενο» Τσίπρα.

Οι Γερμανοί και Γάλλοι εκπρόσωποι της Αριστεράς με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας «προσγειώνουν» τον ουσιαστικό νικητή των περασμένων εκλογών, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην ελληνική πραγματικότητα.

Το μήνυμα στον Αλέξη από τον εκπρόσωπο της γαλλικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν που συνάντησε σήμερα, αλλά και τον Γερμανό εκπρόσωπο του αριστερού κόμματος Ντι Λίνκε που θα συναντήσει αύριο στο Βερολίνο, είναι: «Σύντροφε Αλέξη, πάτα φρένο γιατί η Ευρώπη δεν έχει περιθώρια επιείκειας για την Ελλάδα».

Κυρίως θα ενημερώσουν με κάθε λεπτομέρεια τον Τσίπρα οι ευρωπαίοι αριστεροί, ότι εκβιασμοί του τύπου «δεν πληρώνουμε αν δεν καταργηθεί το μνημόνιο και δεν το ξανασυζητήσουμε από την αρχή» δεν πρόκειται να περάσουν στα ευρωπαϊκά κράτη που στην περίπτωση αυτή θα δείξουν το δρόμο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ιδιαίτερα ο Γάλλος Μελανσόν, που γνωρίζει και τα σχέδια B και C της ΕΚΤ και του ΔΝΤ -ενημερωμένος από τον Ολάντ- για αντιμετώπιση μίας πιθανής εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, θα ενημερώσει με συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία τον Τσίπρα, τονίζοντας ότι ήδη ο σκληρός πυρήνας της ευρωζώνης έχει θωρακιστεί πολύ προσεκτικά για το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή.

Είναι βέβαιο ότι με την επιστροφή Τσίπρα στην Ελλάδα, θα φανεί καθαρά η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε ηπιότερους αντιμνημονιακούς τόνους και πάντως σε πολύ πιο φιλοευρωπαϊκή πορεία.

του Κώστα Χαρδαβέλλα

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου