ΕΛΛΑΔΑ

«Μετατρέπουν σε κέντρο υγείας το Βενιζέλειο νοσοκομείο»

μετατρέπουν-σε-κέντρο-υγείας-το-βενι-291553

Την συρρίκνωση του Βενιζελείου – αφού σύμφωνα με πληροφορίες μειώνονται τα κρεβάτια του νοσοκομείου περίπου κατά 40, ενώ προβλέπεται και η μείωση του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, προβλέπει το νέο οργανόγραμματου νοσοκομείου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Την άμεση απόσυρση του νέου οργανισμού ζητά το Σωματείο Εργαζομένων του Βενιζελείου, ενώ σε ανακοίνωση τονίζεται ότι το Βενιζέλειο οδηγείται σε παραρτημοποίηση. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:
«Mας είχαν ονομάσει Κασσάνδρες. Ότι διασπείρουμε υποθέσεις και πανικό χωρίς λόγο. Ότι τρομοκρατούμε τον ηρακλειώτικο λαό κ.α.
Επαληθευτήκαμε.
Παρά τις διαβεβαιώσεις των διοικούντων την 7η ΥΠΕ Κρήτης εκ του σύνεγγυς και από τα ΜΜΕ το ΦΕΚ 1235β/11/4/2012 συρρικνώνει το Βενιζέλειο.
Δημοσίευσαν άρον άρον ένα οργανισμό σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικα και του ΔΝΤ χωρίς να ερωτηθούν τα αρμόδια επιστημονικά και διοικητικά όργανα του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών.
Ζητάμε την άμεση απόσυρση του νέου οργανισμού ως απαράδεκτου – ελλειμματικού και ως δημιούργημα που οδηγεί το Νοσοκομείο σε παραρτηματοποίηση.
Την εξ αρχής κατάθεση από το Επιστημονικό Συμβούλιο πρότασης για ένα οργανισμό με βάση και την επικείμενη επέκταση του Νοσοκομείου, σύγχρονου και σύμφωνου με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής (διαρκώς αυξανόμενη ανεργία μετανάστες τουρισμός κ.λπ.).
Την άμεση κατάργηση της διασύνδεσης του Νοσοκομείου μας με το ΠΑΓΝΗ και επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου