ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Βραδινός «εφιάλτης» τα αγριογούρουνα

λαμία-βραδινός-εφιάλτης-τα-αγριογο-872285

Αυξάνεται συνεχώς ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στην περιοχή της Λαμίας. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα δεν έχουν αποδώσει.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, είναι πια καθημερινό φαινόμενο αγέλες αγριογούρουνων να εισβάλλουν σε καλλιέργειες, να «βολτάρουν» σε χωριά, ακόμη και και στις περιφερειακές συνοικίες της Λαμίας -αν και λίγους μήνες πριν το φαινόμενο ήταν μάλλον περιορισμένο σε συγκεκριμένες περιοχές.

«Μέρα νύχτα τα βλέπουμε στους δρόμους, στις καλλιέργειες, στα χωριά και μετράμε ζημιές. Προσπαθούμε να προστατευτούμε. Παλαιότερα, όταν άκουγαν ανθρώπινη φωνή έφευγαν. Τώρα, πλέον, δεν τους ενδιαφέρει» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Μακρακώμης Πάνος Κοντογιώργος.

«Δυτικά της πόλης υπάρχει μία προστατευόμενη από τους κυνηγούς περιοχή χιλιάδων στρεμμάτων. Εκεί έχει αναπτυχθεί ένας τεράστιος πληθυσμός από αγριόχοιρους» είπε στο πρακτορείο ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Όπως τόνισε, «όποια μέτρα κι αν ελήφθησαν μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τον πληθυσμό. Ο γρήγορος πολλαπλασιασμός τους έχει αυξήσει τον αριθμό τους σε εκατοντάδες».

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γιάννης Καρέλλης είπε σχετικά: «Οι προσπάθειες να συγκροτηθούν συνεργεία με την ευθύνη των κυνηγετικών συλλόγων αλλά και του Δασαρχείου ναυάγησε, μιας και πρόκειται για απαγορευμένη περιοχή και δίπλα στον αστικό ιστό».

«Ακόμα και επιτρεπόταν με κάποιο τρόπο το κυνήγι, δεν υπάρχει κυνηγός που θα πάει εκεί, καθώς κινδυνεύει ο ίδιος, τα σκυλιά του αλλά και οι κάτοικοι…» εξηγεί.

Αναφέρει μάλιστα ότι έχουν χαθεί δεκάδες σκυλιά κυνηγών το τελευταίο διάστημα.

«Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιες ομάδες κυνηγών θα έμπαιναν με σκυλιά για να τα διώξουν από εκεί, είναι ανώφελο καθώς είναι εκατοντάδες και θα γυρίσουν πίσω… Είναι αδιέξοδο» κατέληξε ο ίδιος.

«Οι αγριόχοιροι έχουν αγριέψει ιδιαίτερα και αυτό γιατί έχουν σχεδόν σε καθημερινή βάση μάχη με αγέλες από λύκους, που κι αυτοί βρίσκονται σε υπερπληθυσμό. Έτσι, όταν βλέπουν άνθρωπο ή σκυλιά επιτίθενται» λένε έμπειροι κυνηγοί που επικαλείται το Lamiareport.

«Μόνο στις περιοχές που έχουν αναπτυχθεί πολλοί λύκοι έχουν περιοριστεί οι αγριόχοιροι» εξηγούν.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου