ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Βρέθηκαν άλλοι 7 νεκροί μετανάστες μετά το ναυάγιο στο στενό Καφηρέα

εύβοια-βρέθηκαν-άλλοι-7-νεκροί-μετανάσ-874478

Δεν έχει τέλος το δράμα που γράφτηκε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο στενό του Καφηρέα, όπου ένα ιστιοφόρο σκάφος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε την περασμένη Τρίτη (1/11).

Οπως μεταδίδει το evima.gr, οι Αρχές συνεχίζουν ακόμη και σήμερα, Παρασκευή να ανασύρουν σορούς μεταναστών από το στενό του Καφηρέα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο σήμερα ανασύρθηκαν νεκροί άλλοι επτά μετανάστες.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, καθώς στο σκάφος που βυθίστηκε, επέβαιναν σύμφωνα με τις μαρτυρίες, 68 άτομα.

Η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για κύκλωμα – Δύο συλλήψεις

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές, συνέλαβαν δύο άτομα που επέβαιναν στο ιστιοφόρο που βυθίστηκε στο Στενό του Καφηρέα

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες φαίνεται πως είναι ο κυβερνήτης του σκάφους και ο δεύτερος ο βοηθός του.

Και οι δύο κατηγορούνται για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του ποινικού κώδικα για εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, για να εντοπιστούν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου