ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Η Μέρκελ ζορίζεται και μας πουλάει διευκολύνσεις [βίντεο]

τσίπρας-η-μέρκελ-ζορίζεται-και-μας-που-292536

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με την πρόταση της γερμανίδας καγκελαρίου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, υποστήριξε Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ήθελε να πουλήσει διευκόλυνση, λέγοντας πως θα μας δώσει χρήματα για επενδύσεις.

Αυτή η κίνηση, είπε ο κ.Τσίπρας είναι μια ένδειξη ότι πλέον ζορίζεται, μάλιστα τόνισε πως μέχρι τώρα στςις Συνόδους Κορυφής όλοι προσπαθούσαν να στριμώξουν την Ελλάδα, τώρα που είδαν πως δεν περνάει το δικό τους, ισχυρίζονται πως θέλουν να μας βοηθήσουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που θα μεταδοθεί αύριο από τον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως οι ηγέτες της Ευρώπης θα αναγκαστούν πλέον να δουν κατάματα την πραγματικότητα και να αναγνωρίσουν την τεράστια ευθύνη που έχουν.

ΟΠρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε -μεταξύ άλλων- ότι δε θα πειραχτούν οι καταθέσεις των πολιτών. «Τις καταθέσεις τις εγγυάται το ίδιο το Σύνταγμα, τις εγγυάται η παρουσία μας στην Ευρωζώνη και θα τις εγγυηθούμε από όποια πλευρά και αν είμαστε», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «εμείς δεν είμαστε με το κράτος είμαστε με την κοινωνία και πρέπει να βοηθήσουμε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της μέσα σε ένα πλαίσιο διαφάνειας. Υπάρχει ανάγκη να στηρίξουμε το κράτος πρόνοιας και τις στοιχειώδεις υποδομές όπως σε αστυνομία ακόμα και σε στρατό».

Αναφερόμενος στην παιδεία επιτέθηκε στην πρώην υπουργό Παιδείας λέγοντας «η κ.Διαμαντοπούλου άφησε τα πανεπιστήμια σε πλήρη διάλυση».

Σε ερώτηση για το τι προτίθεται να κάνει στο Δημόσιο τομέα ο κ.Τσίπρας είπε τόσα χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν κάνει το Δημόσιο «Καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση τους, λίγο πριν τις εκλογές έβαζαν τους ψηφοφόρους. Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι ανακατανομή και ορθολογική συγκρότηση, χρειάζονται μετατάξεις και προσλήψεις. Εμείς δε λέμε λεφτά υπάρχουν, αλλά λέμε θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να εξασφαλιστούν οι πόροι».

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου