Πολυεθνική άσκηση στη Μεσόγειο με συμμετοχή Ελλάδας και Τουρκίας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-18, 18:13:45
Πολυεθνική άσκηση στη Μεσόγειο με συμμετοχή Ελλάδας και Τουρκίας

Από τις 7 έως 18 Μάιου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής η εν όρμω φάση της πολυεθνικής άσκησης «PHOENIX EXPRESS 12».

       Η άσκηση περιελάμβανε σενάρια ναυτικής αποτροπής και ιατρικής κατάρτισης για την παροχή Α΄ Βοηθειών στο πεδίο μάχης.

Το ΚΕΝΑΠ επιλέχτηκε να παρέχει την εκπαίδευση σε όλους του συμμετέχοντες ως το πλέον σύγχρονο, εξειδικευμένο και άρτια οργανωμένο Κέντρο Εκπαίδευσης.

Η άσκηση Phoenix Express πραγματοποιείται κάθε χρόνο έπειτα από σχεδιασμό της «Διοίκησης Αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής».

Συμμετέχουν, κατόπιν προσκλήσεως, χώρες της Μεσογείου που είναι μέλη ή συνεργάζονται (PfP , Mediterranean Dialogue) με το ΝΑΤΟ.

Στην «PHOENIX EXPRESS 12» συμμετέχουν, εκτός των ΗΠΑ και της Ελλάδας, η Αλγερία, η Αίγυπτος, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία, η Λιβύη, η Μάλτα, το Μαρόκο, η Τουρκία και η Τυνησία.

Η διεξαγωγή της άσκησης πραγματοποιείται στη Μεσόγειο από τις 7 έως 30 Μαΐου και χωρίζεται σε δύο φάσεις: στην εν όρμω και στην εν πλω.

Σκοπός είναι η «ενίσχυση της περιφερειακής σύμπραξης στο θαλάσσιο περιβάλλον, προσανατολισμένη σε επιχειρήσεις θαλασσίου ελέγχου», σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

 Η εν πλω φάση της άσκησης θα διεξαχθεί στη περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου από 21 έως 28 Μαΐου και θα περιλαμβάνει σενάρια που θα επιδίδονται σε πραγματικό χρόνο από το θάλαμο επιχειρήσεων (Combined Maritime Operations Center - CMOC), που εδρεύει στο Οράν της Αλγερίας και διευθύνεται από Τυνήσιο Πλοίαρχο, στοχεύοντας στην αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των εν πλω ναυτικών δυνάμεων.

Η χώρα μας συμμετέχει με μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού με το οργανικό της ελικόπτερο και μια Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων Ναυτικού.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=