ΕΛΛΑΔΑ

Βίκυ Σταμάτη: Είμαι στη φυλακή επειδή ερωτεύθηκα και παντρεύτηκα πολιτικό πρόσωπο

βίκυ-σταμάτη-είμαι-στη-φυλακή-επειδή-ε-293673

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Επιστολή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου έστειλε η σύζυγος του πρώην υπουργού, Ακη Τσοχατζόπουλου, λίγη ώρα μετά την αρνητική απάντηση του εισαγγελέα στην αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Η Βίκυ Σταμάτη περιγράφει με δραματικούς τόνους την διαδρομή του γάμου της, «που μετατράπηκε σε τραγωδία», ενώ επαναλαμβάνει το αίτημά της, εκφράζοντας αγωνία για το ανήλικο παιδί της.

Στην μακροσκελή επιστολή της η κ. Σταμάτη υποστηρίζει ότι βρίσκεται στις φυλακές, επειδή "ερωτεύθηκα και παντρεύτηκα ένα πολιτικό πρόσωπο". Και αναρωτιέται στη συνέχεια αν «είναι αυτονόητο ότι η ιδιότητά μου ως συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου αποτελεί αυτοτελές ποινικό αδίκημα και ιδιώνυμο λόγο για την προσωρινής μου κράτηση;».

Η κ.Σταμάτη κάνει λόγο για απολογία της «μέσα σε κλίμα κανιβαλισμού», για μέσα ενημέρωσης που της «είχαν φορτώσει τα δεινά της χώρας», για πολίτες που την «προπηλάκιζαν έξω από το ανακριτικό γραφείο» και για τον ανακριτή, που «ήταν ήδη σίγουρος και προκατειλημμένος για την ενοχή», τις δύο μέρες πριν απολογηθεί ενώπιόν του.

Αποδίδει στη Δικαιοσύνη τους χαρακτηρισμούς «μεροληπτική και άδικη», ότι «υπάκουσε τη βουή του πλήθους» και ότι την προφυλάκισε, «χωρίς να υπάρχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία, μη αιτιολογώντας επαρκώς και την απόφασή της αυτή».

Επαναλαμβάνει, δε, ότι αγνοούσε τις δραστηριότητες του συζύγου της, ότι του είχε απεριόριστη εμπιστοσύνη και ότι κλήθηκε η ίδια να πάρει δάνειο «για την αγορά ενός σπιτιού», καθώς η ηλικία του συζύγου της εκείνη την εποχή (71 χρόνων) ήταν απαγορευτική για την έγκριση δανείου.

Στην επιστολή, τέλος, απευθύνεται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου, εκτιμώντας ότι η ίδια, ως γυναίκα, θα κατανοήσει τη θέση της «καλύτερα από κάθε άλλον» και κάνει πολλές αναφορές στο 5χρονο παιδί της, το οποίο μεγαλώνει με τους ηλικιωμένους γονείς της κ. Σταμάτη, στο πατρικό της σπίτι στο χωριό, «έναν τόπο ξένο και διαφορετικό από τον δικό του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου