ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Να ολοκληρώσει ο λαός την ανατροπή

συριζα-να-ολοκληρώσει-ο-λαός-την-ανατρ-294157

Στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και στις απόψεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ για τις μετέπειτα εξελίξεις, τη διερευνητική προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης αλλά και τη νέα εκλογική διαδικασία επικεντρώθηκε η ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του κόμματος, με μέλη και υποψήφιους βουλευτές να ζητούν από τους πολίτες να κάνουν ένα βήμα ακόμα ώστε να ολοκληρώσουν την προσπάθεια και την ανατροπή που έγινε στις κάλπες της 6ης Μαΐου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Οπως επεσήμανε ο Κώστας Πουλάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου προσπάθησε όχι μόνο να κρατήσει την αξιοπιστία του και τον προεκλογικό του λόγο, αλλά και να βρει λύση για την συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς, σημειώνοντας πως όσο και αν οι μνημονιακές δυνάμεις, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να τον εγκλωβίσουν μέσα σε μια μνημονιακή κυβέρνηση θέλοντας να εκθέσουν το κόμμα και τον Πρόεδρό του, ωστόσο δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν.

Τα μέλη του κόμματος τόνισαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ τίμησε την ψήφο του λαού και πρόσθεσαν πως «με ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το πρώτο βήμα που έγινε στις 6 Μαΐου», ενώ σημείωσαν πως το μοναδικό που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους πολίτες είναι να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνει ώστε να σταλεί επιτέλους ένα μήνυμα στην Ευρώπη πως η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κ. Μέρκελ έχει οριστικό τέλος.

Σε ό,τι αφορά τις νέες εκλογές και το κατά πόσο αυτές θα φέρουν λύση ο κ. Πουλάκης εμφανίστηκε βέβαιος πως θα υπάρξει αποτέλεσμα, ενώ αναφερόμενος στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την έξοδο από το ευρώ ξεκαθάρισε πως «αυτό που θέλουμε είναι η ανατροπή του Μνημονίου μέσα στην Ευρωζώνη και με νόμισμα το ευρώ. Εμείς λέμε ότι οι λαοί μπορούν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να ανατρέψουν τις πολιτικές που τους απομυζούν και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις που έσπευσαν να κάνουν οι Ευρωπαίοι την επόμενη των εκλογών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου