ΕΛΛΑΔΑ

Πάγωσαν με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

πάγωσαν-με-τους-βουλευτές-της-χρυσής-α-294604

ΚΑΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

Από περιέργεια έως παγωμάρα προκάλεσε σε παλιούς και νέους βουλευτές, δημοσιογράφους και ευρισκόμενους στα θεωρεία, η είσοδος των νεοεκλεγέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μπήκαν όλοι μαζί στην αίθουσα της Ολομέλειας. Πρώτος έφτασε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά της συζύγου, ο οποίος περίμενε τους βουλευτές στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.

Αφού συγκεντρώθηκαν όλοι, προχώρησαν προς την πλαϊνή είσοδο του Κοινοβουλίου, όπου ο εκπρόσωπος του κόμματος και εκλεγμένος βουλευτής κ. Κασιδιάρης άρχισε να διαβάζει από χαρτί τα ονόματά τους και ένας – ένας έμπαιναν στην αίθουσα, σχεδόν σε σχηματισμό.

Υστερα από έναν αρχικό δισταγμό για τις θέσεις στις οποίες θα κάθονταν, εγκαταστάθηκαν στα ορεινά έδρανα της δεξιάς πτέρυγας της Βουλής.

Κατά την είσοδό τους, ο γγ του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, χαιρέτησε δια χειραψίας τον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής ’Αμυνας, Φραγκούλη Φράγκο.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, παρέμειναν μάλλον απομονωμένοι, καθώς εκτός από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που χαιρέτισε τυπικά την κοινοβουλευτική τους ομάδα, επαφή με τον κο Μιχαλολιάκο επεδίωξε μονάχα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος υπήρξε εξάλλου διαχυτικότατος και με τον Μανώλη Γλέζο, τσιμπώντας του και το μάγουλο…

Τρίπλες της Αλέκας για να αποφύγει τον ΜιχαλολιάκοΤην ώρα που ο κ. Μιχαλολιάκος περίμενε μπροστά στο περιστύλιο τους βουλευτές, στη Βουλή έφτασε η Αλέκα Παπαρήγα με τους συνεργάτες της, η οποία επέλεξε να κατευθυνθεί στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου ανεβαίνοντας τη ράμπα και όχι τα σκαλιά, όπως κάνουν όλοι, σε μία εμφανή προσπάθεια να μην συμπέσει η είσοδός της με αυτή του κ. Μιχαλολιάκου.

Κατα την τελετή και καθώς όταν οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές ορκίστηκαν στο Κοράνι, ο προεδρεύων Β. Πολύδωρας ζήτησε από τους βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι, πράγμα το οποίο δεν έπραξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πάντω, η πιο καλτ φυσιογνωμία που ίσως έχει καθήσει ποτέ στα ελληνικά κοινοβουλευτικά έδρανα είναι ο Κ. Μπαρμπαρούσης.

Είναι λάτρης των μηχανών τσόπερ, παντρεμένος με Μεξικάνα, και η εμφάνισή του ήταν το κυριότερο πλεονέκτημα για την εκλογή του αφού η πλούσια κόμη και ο παχύς μύσταξ περιβάλλονταν στα διαφημιστικά φυλλάδιά του με δάφνινα στεφάνια ώστε να… παραπέμπει σε ήρωα του ’21. Στα μέρη του άλλωστε τον φωνάζουν, υποστηρίζει, «Καραϊσκάκη».

Ο εικονιζόμενος βουλευτής είναι ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Μπαμπίνη του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Η εμφάνισή του αυτή, το νεαρό της ηλικίας του (είναι 32 χρόνων), η τσόπερ μηχανή του με την οποία, όπως λέει, έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα, πιστεύει ότι τον κατέστησαν τον περισσότερο δημοφιλή μεταξύ των συνυποψηφίων του πετυχαίνοντας να πάρει περίπου έξι χιλιάδες ψήφους.

«Η πατρίδα μας και η μοτοσικλέτα μου είναι από τις μεγάλες μου αγάπες», λέει ο -για 48 ώρες- βουλευτής της ΧΑ, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο χωριό του, την Μπαμπίνη.

Αυτή την εποχή είναι άνεργος και βοηθάει τον πατέρα του στις αγροτοκτηνοτροφικές δουλείες.«Παλιότερα έβαζα ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ενώ δούλεψα και ως οδηγός και σε ιχθυολογική μονάδα στον Αστακό».

Η πρώτη επαφή με τη Χ.Α ήταν όταν ήταν ακόμη μαθητής του Γυμνασίου. «Διάβασα κάποια περιοδικά και εφημερίδες της που έπεσαν στα χέρια μου, τα οποία έγραφαν για την πατρίδα μας, την οποία υπεραγαπώ και άρχισα σιγά – σιγά να συμπαθώ τους ανθρώπους της Χ.Α.», είπε.

Η γυναίκα του, η οποία κατάγεται από την πλευρά της μητέρας της από το Μεξικό,όπως λέει, τον στήριξε στην προσπάθειά του, παρά το γεγονός ότι η Χ.Α. είναι κατά των μεταναστών.

Μέλος του κόμματος έγινε για πρώτη φορά λίγο πριν από τις περιφερειακές εκλογές και στη συνέχεια κατέβηκε υποψήφιος με τον συνδυασμό του στην Αιτωλοακαρνία, όπου και πάλι ήλθε πρώτος στους σταυρούς προτίμησης.

Η πρόταση για να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαίου, του έγινε από τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο. «Ηταν τιμητική η πρότασή και την αποδέχτηκα αμέσως…», λέει

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου