ΕΛΛΑΔΑ

Θρίαμβος ΔΑΠ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ!

θρίαμβος-δαπ-σε-πανεπιστήμια-και-τει-294954

Η «γαλάζια» φοιτητική παράταξη όχι μόνο διατήρησε τις δυνάμεις της σε μία δύσκολη πολιτικά περίοδο αλλά σε πολλές των περιπτώσεων σημείωσε ανοδικά αποτελέσματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ είχε διαμορφωθεί μία εικόνα περί αδιαφορίας των φοιτητών και ευρείας ενίσχυσης της Αριστεράς, όλα ανατράπηκαν στην κάλπη και το «φαινόμενο ΔΑΠ», όπως έχει χαρακτηριστεί, επικράτησε με εμφατικό τρόπο για 26η συνεχόμενη χρονιά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΠ σε 162 από 197 συλλόγους πανεπιστημίων, απέσπασε 42,2%, έχοντας μια διαφορά πάνω από 21 ποσοστιαίες μονάδες από την ΠΑΣΠ (21,02%) που παρουσίασε μεγάλη πτώση. Χαμηλά είναι τα ποσοστά που καταγράφουν οι αριστερές παρατάξεις καθώς η Πανσπουδαστική καταλαμβάνει 13,21%, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση 10.26% και η Αριστερή Ενότητα 6.18%.

Επιπλέον, συντριπτική είναι η νίκη της ΔΑΠ στα ΤΕΙ που καταγράφει ποσοστό που αγγίζει το 54,19%

Από την άλλη πλευρά, τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ΠΑΣΠ, που ειρήσθω εν παρώδο σε πολλά τμήματα υπήρχε αδυναμία ακόμα και να συγκροτηθεί αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο, με ποσοστό 24,4%.Το ίδιο χαμηλά είναι τα ποσοστά που αποσπάνε οι αριστερές παρατάξεις και δει ΠΚΣ 12,41%, ΕΑΑΚ 2.44%.

Είναι δεδομένο ότι η ΔΑΠ κόντρα ακόμα και στη σημερινή δυσαρέσκεια για την πολιτική κατάσταση και την πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς, σηματοδοτεί το ξεκίνημα νέων αγώνων της νεολαίας και παράλληλα δίνει αέρα νίκης στη Νέα Δημοκρατία στις ερχόμενες εθνικές εκλογές της 17ης Ιούνη.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκος δήλωσε για τα αποτελέσματα πως: «Οι φοιτητές και σπουδαστές από όλα τα ιδρύματα της χώρας, με τη σημερινή μαζική τους συμμετοχή, έστειλαν ένα ξεκάθαρο και ηχηρό πολιτικό μήνυμα. Ανέδειξαν πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά για 26η συνεχόμενη χρονιά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τη μεγάλη κεντροδεξιά φοιτητική παράταξη, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Κόντρα σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν για την κυριαρχία και αποδοχή των ιδεών της Αριστεράς, και όσων ενσυνείδητα θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της γενιάς μας αλλά και ολόκληρης της χώρας, χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές είπαν ένα μεγάλο όχι στο λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση και ένα μεγάλο ναι στην πρόοδο και την υπευθυνότητα.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου