ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη ο Τσοχατζόπουλος για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες»

σε-δίκη-ο-τσοχατζόπουλος-για-ανακριβή-295254

Για «παραπλανητικές εντυπώσεις», σχετικά με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο για την υπόθεση του ’Άκη Τσοχατζόπουλου κάνουν λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνήγοροι του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι συνήγοροι «έλαβαν με βαθιά έκπληξη γνώση ότι σε Μ.Μ.Ε. διακινούνται πληροφορίες αναφερόμενες δήθεν στο ανακριτικό υλικό της υπόθεσης του πρώην υπουργού, που προέρχεται δήθεν από τα κατασχεθέντα έγγραφα κ.λ.π. στο γραφείο και την οικία του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, οι οποίες πληροφορίες συμβάλλουν στη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων σχετικά με την αλήθεια για την υπόθεση αυτή».

Επισημαίνουν επίσης οι συνήγοροι του κ.Τσοχατζόπουλου ότι οι ίδιοι δεν γνωρίζουν το νέο υλικό που έχουν στην διάθεση τους οι ανακριτές της υπόθεσης, το οποίο θα έχουν στην διάθεση την Δευτέρα και τονίζουν πως θεωρούν «ότι η ποινική προδικασία τελεί υπό συγκεκριμένες αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στις οποίες ανήκει και η αρχή της μυστικότητας».

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμφθηκε νωρίτερα για να δικαστεί για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» για το έτος 2010, που αφορά τη χρήση του 2009, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός απαλλάσσεται από την ίδια κατηγορία, που αφορά τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ετών 1998- 2005, εξαιτίας παραγραφής του αδικήματος λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Το επίμαχο «πόθεν έσχες» για το οποίο καλείται να λογοδοτήσει στο ακροατήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κρίθηκε ως μη ειλικρινές, με βάση το πόρισμα που συνέταξε και απέστειλε στη Δικαιοσύνη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Βουλής, εμφανίζει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.

Επίσης του καταλογίζεται ότι δεν έχει δηλώσει το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ότι παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός, απολογούμενος στον αρμόδιο εφέτη, έχει υποστηρίξει πως το σπίτι δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010, και επίσης ότι έστειλε στη Βουλή συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου