ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση της VPRC: Νέες εκτιμήσεις και ανατροπές

δημοσκόπηση-της-vprc-νέες-εκτιμήσεις-και-295380

Άλλη μία δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα. Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία VPRC για λογαριασμό του περιοδικού Επίκαιρα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, την πρώτη θέση λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 20,3% στην πρόθεση ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με ποσοστό 14,2%.

Το ΠΑΣΟΚ στο 10,9%, και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 6,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7% και εκτός βουλής με χαμηλότερα ποσοστά ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 2,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,2 και η Δημιουργία Ξανά με 1,6%.Οι αναποφάσιστοι της δημοσκόπησης έφταναν το 17,3%.Η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα υπολογίζονται στο 9,7%.Στο ερώτημα εάν η Ελλάδα κινείται σε σωστή ή σε λανθασμένη κατεύθυνση, το 76% απαντά σε λάθος, το 7% σε σωστή, ενώ το 12% απαντά «ούτε σωστή ούτε λάθος».

Φώτης Κουβέ­λης και Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνουν τα υψη­λότερα ποσοστά θετικής γνώμης ανά­μεσα στους αρχηγούς των κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή. Θετική γνώμη για τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς εκφράζει το 53% των συμ­μετεχόντων στην έρευνα (36% αρνητική γνώμη).

Θετική γνώμη για τον κ. Τσίπρα έχει το 47% των ερωτηθέντων και αρνητική το 46% αρνητική.

Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 29% θετικές και 64% αρνητικές γνώμες, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος πηγαίνει λίγο καλύτερα με 31% θετικές και 62% αρνητικές γνώμες.

’Όμοια είναι όμως η κατάσταση και για τον Πάνο Καμμένο, με 30% των ερωτηθέντων να εκφράζονται θετικά 58% αρνητικά. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αλλά ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έχουν επίσης έντονα αρνητικό ισοζύγιο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου