ΕΛΛΑΔΑ

Μειωμένες ποινές για την απαγωγή Μυλωνά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο

μειωμένες-ποινές-για-την-απαγωγή-μυλω-295401

Σημαντικά μειωμένες, σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ήταν οι ποινές που επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος των τεσσάρων βασικών κατηγορουμένων για την απαγωγή του επιχειρηματία και πρώην προέδρου του ΣΒΒΕ Γιώργου Μυλωνά.

Από την πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, που διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, απουσίαζε, όπως άλλωστε και στον πρώτο βαθμό πριν από δύο χρόνια, ο φερόμενος ως «ηγέτης» της ομάδας των απαγωγέων, δραπέτης των φυλακών Βασίλης Παλαιοκώστας.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών και 10 μηνών τους προερχόμενους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη και Πολύκαρπο Γεωργιάδη, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αρπαγής, της εκβίασης, της πλαστογραφίας, της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας. Αντίθετα, αθωώθηκαν μεταξύ άλλων για τις πράξεις της κατοχής εκρηκτικών υλών, της απόπειρας ληστείας (σε χρηματαποστολή), των διακεκριμένων κλοπών και της διακεκριμένης φθοράς. Το δικαστήριο τούς αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της έμπρακτης μεταμέλειας. Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών, ο καθένας.

Επιπλέον, ο σερβιτόρος από την Κρήτη, Ασημάκης Λαζαρίδης, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 11 μηνών για τις πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της αρπαγής, της εκβίασης και της πλαστογραφίας, ενώ του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά. Πρωτόδικα τού είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών και 2 μηνών.

Εξάλλου, ο Γιώργος Χαραλαμπίδης, που κατά την αρπαγή του επιχειρηματία κρατείτο στις φυλακές Τρικάλων έχοντας συχνά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βαγγ. Χρυσοχοΐδη, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 5 μηνών, από κάθειρξη 13 χρόνων και 6 μηνών, σε πρώτο βαθμό, ενώ και σε αυτόν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Τέλος, ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, επιβλήθηκε στους γονείς και στην αδελφή του Γιώργου Χαραλαμπίδη, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι παρέλαβαν τμήμα των λίτρων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του Γ. Μυλωνά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου