ΕΛΛΑΔΑ

Πιθανό τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Πράγα; – Τι απάντησε ο Οικονόμου

πιθανό-τετ-α-τετ-μητσοτάκη-ερντογάν-στ-883300

Θετική στάση διατηρεί η κυβέρνηση για ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν στην Πράγα, αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών:

«Εάν ο τούρκος πρόεδρος ο οποίος έχει δυναμιτίσει το κλίμα, ζητήσει συνάντηση με τον Μητσοτάκη, η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά».

Θυμίζεται ότι στις 6-7 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην Πράγα, παρουσία και των ηγετών των δύο χωρών.

Βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των ηγετών στην Πράγα, όπως σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου, θα είναι ωστόσο το ενεργειακό πρόβλημα.

Απαντώντας σε ερώτηση περί του ρόλου των ΗΠΑ στην ελληνοτουρκική κρίση, ο εκπρόσωπος ανέφερε: «Αναγνωρίζουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις αμερικανών αξιωματούχων για την προκλητική στάση της Τουρκίας, και ότι η κυριαρχία μας δεν αμφισβητείται, όπως και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κογκρέσο που δείχνουν ότι η πολιτική της Τουρκίας δεν μπορεί να οδηγήσει σε κάτι διαφορετικό για τα F-16. Όλοι οι σύμμαχοί μας αλλά κι ο υπόλοιπος κόσμος στέκονται απέναντι σε κάθε αναθεωρητική διάθεση».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε επίσης πως η κυβέρνηση παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και πως είναι σε εγρήγορση.

Σε κοινωνικά θέματα ο ίδιος αναφέρθηκε στην λειτουργία των νέων ψηφιακών ΚΕΠΑ, ενώ απονεμήθηκε επίσης το 97% των εκκρεμών συντάξεων.

Σε θέματα άμυνας ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι ξεριζώθηκε ακόμα ένα άβατο ανομίας στην πανεπιστημιούπολη και εγκαινιάσθηκε η πυραυλάκατος Βλαχάκος.

Επίσης σε διεθνές επίπεδο, τόνισε πως η Κομισιόν υιοθέτησε τον ελληνικό μηχανισμό ανάκτησης υπερκερδών και στην συμφωνία με την Total, αλλά και την λειτουργία του διασυνδετήριου αγωγού IGB.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου