ΕΛΛΑΔΑ

Σαμαράς για συνεργασία με Μπακογιάννη

σαμαράς-για-συνεργασία-με-μπακογιάνν-295591

Την δική της εκδοχή για όσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο δίνει η ΝΔ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε και σε όσα διαρρέουν τις τελευταίες ώρες για συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη και πιθανή συνεργασία τους.

Όταν ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε αν είχε συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: «εγώ ό,τι έχω να πω το λέω δημόσια».

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, ο Κάρολος Παπούλιας πρότεινε αρχικά ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Ο κ. Σαμαράς δέχθηκε και συμφώνησε και ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αντιπρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη. Διαφώνησε η κ. Παπαρήγα και στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας είπε ότι δέχεται και εκείνος τον κ. Παπαδήμο.

Στο σημείο αυτό υπήρξε διαφωνία από άλλους πολιτικούς αρχηγούς και μάλιστα ο Φώτης Κουβέλης ρώτησε τον κ. Τσίπρα: «Τώρα συμφωνείτε με τον κ. Παπαδήμο;».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Παναγιώτης Καμμένος συμφώνησε να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός, αλλά πρότεινε συγκεκριμένα πρόσωπα για τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών.

Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί διαφώνησαν, λέγοντας ότι την κυβέρνηση θα την ορίσει ο νέος πρωθυπουργός.

Εφόσον δεν υπήρξε ομοφωνία των αρχηγών, ακολουθείται η συνταγματικά προβλεπόμενη διαδικασία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορίσει πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένο ο οποίος έχει την αρμοδιότητα να σχηματίσει κυβέρνηση

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου