ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα πουλούσε ναρκωτικά σε μαθητές

κύκλωμα-πουλούσε-ναρκωτικά-σε-μαθητέ-296438

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν κατά το τελευταίο 6μηνο, στις περιοχές της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων, πουλώντας ναρκωτικά κλέβοντας δικύκλων, παραποιώντας παράλληλα τους αριθμούς πλαισίου τους.

Χθες το βράδυ, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων, στον Ελαιώνα και στην Πούντα Αιγιαλείας, συνελήφθησαν για συμμετοχή τους στην εν λόγω σπείρα, τρεις ανήλικοι 16 ετών, δυο Έλληνες και ένας Αλβανός.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα κατά περίσταση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της πώλησης και κατοχής ναρκωτικών, καθώς και της διάπραξης κλοπών δικύκλων, αλλά και πλαστογράφησης των στοιχείων κυκλοφορίας τους (αριθμούς πλαισίου).

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν επιπλέον μία 24χρονη και έναν 19χρονο καθώς και άλλα τρία άτομα που αναζητούνται, ενώ συνελήφθη και ένας 24χρονος ο οποίος κατηγορείται για αγορά κάνναβης από τον 16χρονο Αλβανό.

Αναλυτικότερα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα που διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προκύπτει ότι τους τελευταίους έξι μήνες, οι οκτώ εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα η οποία προμηθευόταν, μετέφερε και πουλούσε ναρκωτικά στην Αιγιαλεία και τα Καλάβρυτα.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ακόμα, ότι τα μέλη της ομάδας, πολλές από τις αγοροπωλησίες των ναρκωτικών τις πραγματοποιούσαν σε μαθητές σχολείων, ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα δίκυκλα μοτοποδήλατα, στα οποία είχαν παραχαραχθεί εντελώς τα στοιχεία κυκλοφορίας τους.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε χθες το βράδυ, στον Ελαιώνα Αιγιαλείας και συνελήφθη ο 16χρονος Αλβανός, τη στιγμή που πουλούσε κάνναβη βάρους 7,8 γραμμαρίων σε 24χρονο έναντι του χρηματικού ποσού των 20 ευρώ.

Ο 16χρονος είχε μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο, με ένα κλεμμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο, στο όποιο είχαν αφαιρεθεί τα στοιχεία κυκλοφορίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών.

Αμέσως μετά, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην Πούντα Διακόπτου και τους άλλους δυο 16χρονους, οι οποίοι επέβαιναν επίσης σε κλεμμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα κινητά τηλέφωνα, με ισάριθμες κάρτες sim και τα δυο κλεμμένα μοτοποδήλατα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.

Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου