ΕΛΛΑΔΑ

Reuters: «Αυτός είναι ο σέξι Αλέξης, που σαγήνευσε τον κόσμο»…

reuters-αυτός-είναι-ο-σέξι-αλέξης-που-σαγήν-296468

Πως εμπλέκεται το …ζελέ στα μαλλιά του Αλέξη Τσίπρα και η αλά «ποπ σταρ» εμφάνισή του, με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα; Το πρακτορείο Reuters έχει την απάντηση…

Σε ένα κείμενο που φιλοδοξεί να προσεγγίσει το φαινόμενο της εκλογικής ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ με .. life style διάθεση, το πρακτορείο επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Οταν ο Αλέξης Τσίπρας, που ετοιμάζεται να εξελιχθεί στον ισχυρότερο άνδρα της Ελλάδας, κάθισε χωρίς γραβάτα στο τραπέζι των συνομιλιών με τους υπόλοιπους, μεσήλικες πολιτικούς αρχηγούς, ήταν προφανές ότι κάτι άλλαζε.

Ενας μηχανόβιος πρώην κομμουνιστής, με θεληματικό πηγούνι, πυκνά μαύρα μαλλιά, έντονα μάτια, αλλά και με μία γοητευτική γυναίκα στο πλευρό του, ο Τσίπρας σαγήνευσε τον κόσμο υποσχόμενος να του προσφέρει αυτό που οι Ευρωπαίοι ηγέτες διατείνονται ότι είναι αδύνατο: την παραμονή στο ευρώ με κατάργηση των αφόρητων όρων του Μνημονίου.

Για τους αντιπάλους του, είναι ένας απερίσκεπτος γόης, που σπρώχνει την χώρα του σε βέβαιη κατάρρευση, υποσχόμενος ψευδώς εύκολες λύσεις. Επειτα από τρία – μόνο- χρόνια στη Βουλή και χωρίς ’μπαγκράουντ’ στα οικονομικά ή τη νομική, λένε ότι θα είναι αρκετά εκτός κλίματος στο τραπέζι των συνομιλιών με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Αλλά για τους υποστηρικτές του, που έχουν πληθύνει, είναι σωτήρας. Αυτός που αποδεικνύεται αρκετά τολμηρός, ώστε να αποσπάσει την εξουσία από τους ’ακατάλληλους’ και ’ηλικιωμένους’ που χαράμισαν το μέλλον της ελληνικής νεολαίας.

Βρήκαν τον πρωταθλητή στο πρόσωπο του Τσίπρα. Τώρα ετοιμάζονται να του δώσουν την νίκη, εάν στην Ελλάδα γίνουν πάλι σε εκλογές»

Το κείμενο του Reuters κάνει ειδική μνεία στους νεαρής ηλικίας ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι νεαροί Ελληνες ακούγονται σχεδόν αφελείς, καθώς στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησε προεκλογικά το σύνθημα ’Εμπρός Αλέξη για μια Ελλάδα σέξι’. Στην σελίδα του στο Facebook, η φωτογραφία του με ζελέ στα μαλλιά, μαύρο πουκάμισο και ύφος ποπ σταρ προκαλεί παροξυσμό κυρίως στον γυναικείο πληθυσμό.

Μια φοιτήτρια είπε: ’Δεν έχουμε μέλλον και πιστεύω ότι αυτός μπορεί να αλλάξει κάτι. Το ότι είναι όμορφος, φοβάμαι ότι θα στραφεί εναντίον του. Είναι κρίμα γιατί είναι ο μόνος που έχει ιδέες. Εχει κότσια».

Το κείμενο καταλήγει:

«Πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ότι δεν θα είχε ανέβει τόσο ψηλά το κόμμα, χωρίς προσεκτικό σχέδιο. Την ώρα που τα άλλα κόμματα αμφιταλαντεύονταν για να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ, ο Τσίπρας παρέμεινε σταθερός στη θέση πως η λύση θα δοθεί, εάν η Αθήνα αντιταχθεί στην σκληρή λιτότητα που απαιτούν οι Βρυξέλλες»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου