ΕΛΛΑΔΑ

Α. Τσίπρας: Να στείλουμε στο «χρονοντούλαπο» τις δυνάμεις του «χθες»

α-τσίπρας-να-στείλουμε-στο-χρονοντού-296476

«Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα σέβεται κατ’ ελάχιστο τη λαϊκή ετυμηγορία» τόνισε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι ο λαός, στις 6 του Μάη, με την ψήφο του «κατέστησε άκυρο το μνημόνιο και καταδίκασε τις δυνάμεις που ευθύνονται» γι αυτό.

Ο λαός «ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη εκλογική δύναμη και μπλόκαρε τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε το μνημόνιο. Για μερικές χιλιάδες ψήφους βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση και έτσι δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε πράξη την προεκλογική μας υπόσχεση να σχηματίσουμε κυβέρνηση Αριστεράς που θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα βγάλει τη χώρα από τα ερείπια που αφήνουν οι πολιτικές του μνημονίου» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι έθεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πέντε άξονες για να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση που θα σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία.

«Τα κόμματα του μνημονίου και προσωπικά οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους προς την κυρία Μέρκελ και την κυρία Λαγκάρντ αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας. Το μόνο που έκαναν ήταν επί της ουσίας να μας θέσουν ένα δίλημμα. Ή μνημόνιο ή εκλογές. Ενδεχομένως με την κρυφή ελπίδα είτε ότι θα μας εκβιάσουν να προσχωρήσουμε στο μνημονιακό μπλοκ, είτε ότι θα καταφέρουν στις νέες εκλογές να φέρουν για τους εαυτούς τους ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, τα κόμματα του μνημονίου «δεν ζητούσαν απλώς να συναινέσουμε. Ζητούσαν να αφήσουμε τη χώρα χωρίς ελπίδα. Να βάλουμε και τη δική μας υπογραφή στα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Δεν τους κάναμε τη χάρη. Οι δυνάμεις του χθες που κατεδάφιζαν την κοινωνία ψάχνουν τώρα μια δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης. Επιμένουν να απειλούν και να τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό».

«Αν σήμερα μπορούμε να ελπίζουμε, είναι γιατί όλοι μαζί κάναμε ένα σημαντικό βήμα στις 6 του Μάη. Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρωθεί αυτό το βήμα. Να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις αυτές. Να σχηματίσουμε κυβέρνηση Αριστεράς. Ώστε να βάλουμε οριστικό τέλος στις πολιτικές που καταστρέφουν τον τόπο. Το χρωστάμε στην ιστορία μας» κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου