ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες σε σπίτια – Έριχναν υπνωτικό στα θύματα

θεσσαλονίκη-εξαρθρώθηκε-συμμορία-πο-862306

Δύο άνδρες συνελήφθησαν, έπειτα από επιστάμενη και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, ως μέλη συμμορίας που εισέρχονταν σε οικίες κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ κοιμούνταν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένα 49χρονος αλλοδαπός και ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τελεσθείσες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία, παράβαση νόμου περί όπλων.

Τουλάχιστον 14 παράνομες πράξεις

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο άνδρες συνέστησαν, τουλάχιστον από τα τέλη του Ιουλίου του 2022, εγκληματική ομάδα προκειμένου να προβαίνουν κατ’ επάγγελμα στην τέλεση διακεκριμένων κλοπών.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, από τις 22-07-2022 έως τις 23-09-2022, ενεργώντας με ίδια ή διαφορετική σύνθεση και με συνεργό, κατά περίπτωση, προέβησαν σε συνολικά δεκατέσσερις περιπτώσεις παράνομων πράξεων, συγκεκριμένα δύο ληστειών και δώδεκα κλοπών (τελεσθείσες και απόπειρες) από οικίες στις περιοχές Πυλαίας, Πανοράματος, Καρδίας, Πλαγιαρίου, Τριλόφου και Επανομής.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων εισέρχονταν κατά τη νυχτερινή κατάκλιση των ενοίκων, ενώ δύο εκ των ιδιοκτητών ανέφεραν ότι έφεραν συμπτώματα από ρίψη υπνωτικής ουσίας.

Η συνολική λεία, αποτελούμενη από χρυσαφικά-χρηματικά ποσά, εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των περίπου 53.000 ευρώ, ενώ επιπρόσθετα αφαίρεσαν τρία ΙΧΕ αυτοκίνητα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Πότε συνελήφθησαν

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις περιοχές της Πυλαίας και της Πολίχνης. Σημειώνεται, ότι κατά την ακινητοποίησή του ο 49χρονος προέβαλε μεγάλη αντίσταση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε πέντε φυσίγγια, ένα πλαστό Δελτίο Ταυτότητας ιταλικών Αρχών, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης ιταλικών Αρχών και το χρηματικό ποσό των 725 ευρώ ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των παράνομων πράξεων, τα οποία μετά την τέλεση απέκρυπταν προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές Αρχές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου