ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο «Παίδων»: Απεργία και συγκέντρωση στο υπ. Υγείας από τους γιατρούς

νοσοκομείο-παίδων-απεργία-και-συγκ-864237

Σε νέα απεργία την Τετάρτη 29/9 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.00 μμ. προχωρούν οι ιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», καταγγέλοντας απαράδεκτες συνθήκες για τους εργαζομένους του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου της χώρας.

Όπως τονίζουν αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για τα αυτονόητα και «σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ μαζί ενωμένοι γονείς και εργαζόμενοι».

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ νοσοκομείο της Ελλάδας εμείς οι εργαζόμενοι δουλεύουμε με αυταπάρνηση, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με χρωστούμενες άδειες και ρεπό, με απάνθρωπα ωράρια ( πχ 36 ώρες συνεχόμενα οι ειδικευόμενοι ιατροί).

Μην παραμένεις παθητικός θεατής ούτε ως γονιός ούτε ως εργαζόμενος όταν στο νοσοκομείο μας υπάρχει έλλειψη:

· ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ,η οποία οδήγησε σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ όλων των ειδικοτήτων.

Είναι απόλυτα σαφές πόσο επικίνδυνη για την υγεία ενός ασθενούς είναι η συνεχής αναβολή ενός χειρουργείου και τι αντίκτυπο θα έχει στη μετέπειτα ζωή του. Πώς αυτή η απόφαση του ΛΟΥΚΕΤΟΥ υποβαθμίζει την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, των αυριανών χειρουργών. Πώς αυτή η απόφαση ωθεί πολύ κόσμο στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη για άλλη μια φορά.

· ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ-ΒΙΟΛΟΓΩΝ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.

Αυτή την στιγμή λόγω έλλειψης βιολόγων το εργαστήριο της μοριακής υπολειτουργεί με συνέπεια να μην βγαίνουν αποτελέσματα PCRγια τον COVID-19τα Σαββατοκύριακα(ακόμη και σε γενικές εφημερίες). Επιπλέον , λόγω αναρρωτικής άδειας δύο ιατρών που προστέθηκε στις χρόνιες ελλείψεις(το εργαστήριο λειτουργεί με το 1/3 των ιατρών που προβλέπεται) πλέον θα μπορούν να δουλεύονται μόνο τα εξαιρετικά επείγοντα δείγματα ενώ από 1/10 δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη των μισών εφημεριών!

· ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στο ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ και το ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΤΜΗΜΑ,με αποτέλεσμα τα δείγματα στην βραδινή βάρδια κλειστής εφημερίαςνα στέλνονται στο διπλανό νοσοκομείο και να μην γίνονται κάποιεςσημαντικές εξετάσεις.

· Ιατρών στην ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ κλινική, με αποτέλεσμα την τεράστια δυσκολία λειτουργίας του τμήματος που παρακολουθεί εκατοντάδες παιδιά.

· Ιατρών στην ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ κλινική και στο αιμοδυναμικό εργαστήριο( το μοναδικό στην Ελλάδα) από τις 12 κενές θέσεις, υπηρετούν μόνο 6 γιατροί, ιατρών στην ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ που υπηρετούν μόνο 3 μόνιμοι ( ο ένας είναι σε διαδικασία συνταξιοδότησης), ιατρών στην ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ που υπηρετούν μόνο 3 μόνιμοι από τις 10 θέσεις που υπάρχουν. Παράλληλα κενές θέσεις ΙΑΤΡΩΝ υπάρχουν και στο ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ τμήμα που είναι το μοναδικό δημόσιο πανελλαδικά όπως αντίστοιχα και στις ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ κλινικές που έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια πολλοί μόνιμοι ιατροί , θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί με μόνιμο προσωπικό.

· Ιατρών στην ΠΥΡΗΝΙΚΗ ιατρική, όπου υπηρετεί μόνο ένας επικουρικός ιατρός, το τμήμα δεν είναι καν στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου, δεν έχει ακόμη προκηρυχθεί μόνιμη θέση. Αποσπούν εδώ και καιρό γιατρό από το«Λαϊκό» για να προχωρήσει στη διάγνωση και θεραπείακυρίως ογκολογικών περιστατικών.

· Ιατρών στα δύο τμήματα ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ, που εξυπηρετούν περίπου 850 ασθενείς, κυρίως ενήλικες.

Επιπρόσθετα η καθυστέρηση σεμεταγγίσεις στο τμήμα λόγω ελλείψεων σε φιάλες αίματος, απόρροια της έλλειψης προσωπικού στην αιμοδοσία, στο ΕΚΕΑ και γενικώς της έλλειψης συγκροτημένου σχεδίου κάλυψης των αναγκών σε αίμα αυτών των ασθενών.

Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ελλείψεις σε κάθε τμήμα, που συνειδητά η διοίκηση μας τις αποκρύπτει συγκαλύπτοντας την άσχημη κατάσταση που υπάρχει. Ζητάμε εκ νέου από τη διοίκηση ως εκλεγμένο επίσημο όργανο των ιατρώντου νοσοκομείου μας να μας δώσει αναλυτικά τον αριθμό των υπηρετουντών ιατρών ( μόνιμων, επικουρικών κτλ) , τις βαθμίδες τους, τα κενά των μόνιμων θέσεων που υπάρχουν, πόσες από αυτές έχουν προκηρυχθεί.

Ακολουθούν πιστά την κάλυψη των ελάχιστων κενών προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας ή μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Προχωράμε σε ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9 και συγκέντρωση στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ στις 12.00 μμ.

Καλούμε συλλόγους γονέων, σωματεία, άλλους φορείς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση αυτή ,καθότι αφορά την ΥΓΕΙΑ των ΠΑΙΔΙΩΝ τους . Μόνο συλλογικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση αυτή.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου