ΕΛΛΑΔΑ

Θεσ/νίκη: Επεισόδια μέσα & έξω από το ΑΠΘ – Πετροπόλεμος & χημικά εν μέσω συναυλίας

θεσ-νίκη-επεισόδια-μέσα-έξω-από-το-απ-867483

Εικόνες «σύγκρουσης» μέσα και έξω από τους χώρους του ΑΠΘ μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, με συνεχή ρίψη αντικειμένων προς τις αστυνομικές δυνάμεις, και τις τελευταίες να απαντούν, κάνοντας χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και ρίψεις νερού από τον «Αίαντα», το θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας για την εκτόξευση νερού.

Χημικά και μολότοφ

Στους δρόμους στήθηκαν πρόχειρα οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι σε άλλα σημεία πυρπολήθηκαν, ενώ συνεχιζόταν η «εκτόξευση» χημικών και μολότοφ εκατέρωθεν.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αρχικά αργά το βράδυ χθες Παρασκευή μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σε συνέχεια όσων διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της ίδιας μέρας με φόντο την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Σάββατο, άνδρες των ΜΑΤ εκτόξευσαν δακρυγόνα και χημικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη κατά τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, ενώ υπήρχαν χιλιάδες άτομα με ελάχιστες δυνατότητες διαφυγής.

Το αποτέλεσμα ήταν η συναυλία να διακοπεί. Αργότερα, όταν σταμάτησαν τα επεισόδια, έγινε προσπάθεια να ξεκινήσει πάλι.

Εντονα ήταν τα παράπονα του κόσμου και αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις για αναίτια χρήση χημικών σε χώρο όπου βρισκόταν κόσμος με παιδιά.

Ανέφεραν, μάλιστα, ότι κινδύνευσαν άνθρωποι να ποδοπατηθούν ή να αντιμετωπίσουν πρόβλημα ασφυξίας, καθώς στον χώρο της συναυλίας βρίσκονταν χιλιάδες άτομα.

Πέτρες και βόμβες μολότοφ

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων, με συμμετοχή του Δημήτρη Μυστακίδη και των Kadinelia, στη Φιλοσοφική Σχολή.

Οπως μεταδίδουν τοπικές ιστοσελίδες, ομάδα ατόμων έφυγε από τη συναυλία εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος και πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν τη βιβλιοθήκη.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια γενικεύτηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός νεαρού.

Πηγή: grtimes.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου