Αλ. Μεϊκόπουλος: Το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών οδηγεί σε παραιτήσεις

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-16, 20:35:43
Αλ. Μεϊκόπουλος: Το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών οδηγεί σε παραιτήσεις

Απάντηση στην κυνική, όπως τη χαρακτήρισε, δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας, κ. Συρίγου έδωσε με επίσημη ανακοίνωση ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Στα τεράστιο πρόβλημα στέγασης εκπαιδευτικών σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος απάντησε κυνικά λέγοντας ότι «το κράτος πατερούλης δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα από την Αθήνα» πετώντας, μάλιστα, το μπαλάκι στους Δήμους για την επίλυσή του.

Το ζήτημα έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Την Ερώτηση συνυπέγραψαν 37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η σχολική χρονιά έχει μόλις ξεκινήσει και  σε πολλές νησιωτικές περιοχές, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ακόμα αναζητούν διαμονή. Τα απλησίαστα, συχνά, ενοίκια και η μη διαθεσιμότητα καταλυμάτων σε συνδυασμό με τους χαμηλό μισθό δημιουργούν απόγνωση.

Στη Σκιάθο κυρίως, αλλά και στο νησί της Σκοπέλου και στο Τρίκερι Μαγνησίας, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν και κατέφθασαν στα νησιά με σκοπό την εύρεση στέγης, δεν μπορούν να βρουν σπίτι για ενοικίαση, καθώς η τουριστική κίνηση κινείται ακόμα σε υψηλά επίπεδα.

Οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να ζητούν αναρρωτικές άδειες, ενώ πολλοί διαμένουν για αρκετό χρονικό διάστημα σε ξενοδοχεία, με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Στο χειρότερο σενάριο, οι εκπαιδευτικοί οδηγούνται σε παραίτηση από τη θέση τους, με αποτέλεσμα τα παιδιά των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών να μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς μέχρι και το μέσο της χρονιάς.

«Η εξασφάλιση της στέγης των εκπαιδευτικών που τοποθετούνται σε νησιωτικές, τουριστικές και απομακρυσμένες περιοχές, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποτελεί μέριμνα της Πολιτείας, καθώς συνέχεται με την υποχρέωσή της για παροχή δωρεάν εκπαίδευσης», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσαν την Υπουργό να προβεί άμεσα σε στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως σε ένα σχεδιασμό για την επιδότηση ενοικίου, την αξιοποίηση  ακινήτων του δημοσίου ή των ο.τ.α. ως εκπαιδευτικών κατοικιών, ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν ή η διαμονή με μικρό αντίτιμο σε όσους εκπαιδευτικούς αναλαμβάνουν υπηρεσία, ενώ πρότειναν και ένα σχεδιασμό για μακροχρόνια μίσθωση (σε βάθος ετών) κατάλληλων καταλυμάτων σε περιοχές όπου εντοπίζεται παραδοσιακά πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών.

«Σκοπός είναι η εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαμονής και διαβίωσης των εκπαιδευτικών, αλλά και η ομαλότητα στη σχολική ζωή. Η δήλωση του κ. Συρίγου φανερώνει ότι δεν έχει καμία επαφή με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και σκοπίμως αγνοεί το στεγαστικό τους πρόβλημα», επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καλώντας το αρμόδιο Υπουργείο να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=