ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών

συριζα-όχι-σε-επιλεκτικές-συσκέψεις-π-297888

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών».

Έτσι αιτιολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ την άρνηση του κ. Τσίπρα να συμμετέχει στην αποψινή σύσκεψη που συγκαλεί ο Κάρολος Παπούλιας, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες του για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου από το άρθρο 37 του Συντάγματος κύκλου επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, προκύπτουν συγκεκριμένα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη Συνταγματική ευχέρεια να αξιολογήσει».

Παράλληλα, ζητεί για ακόμη μία φορά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών κατά τη χθεσινή σύσκεψη, προκειμένου -όπως αναφέρει- «να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να σταματήσει η παραφιλολογία στα ΜΜΕ, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων».

Τα πρακτικά από τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Προεδρίας αφού ολοκληρωθούν οι συνομιλίες.

Μιλώντας στο Βήμα FM, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης άσκησε κριτική στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός, εκφράζοντας το φόβο ότι «περισσότερο αποσκοπεί στο να δημιουργηθούν εντυπώσεις γύρω από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για να αναζητηθεί μια πολιτική λύση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου