ΕΛΛΑΔΑ

Ποιο μήνυμα θα στείλουν απόψε οι Βρυξέλλες στην Αθήνα

ποιο-μήνυμα-θα-στείλουν-απόψε-οι-βρυξέ-298046

Κι αυτή την στάση της θα διαμηνύσει στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ενόψει των προσπαθειών τους να βρουν βιώσιμη λύση στο κυβερνητικό πρόβλημα που ανέκυψε.

Οι Βρυξέλλες, θα πουν ότι είναι πρόθυμες να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία, παρέχοντας της περισσότερο και γρηγορότερη ρευστότητα αλλά και μια χρονική παράταση ενός έτους στην επίτευξη του ενός από τους βασικούς στόχους που είναι η μείωση του ελλείμματος, όμως, παράλληλα θα ξεκαθαρίσουν ότι δεν προτίθενται να αποκλίνουν ούτε κατ’ ελάχιστον από τα συμφωνηθέντα.

Τα παραπάνω, αναμένεται να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών της Ευρωζώνης, που είναι προγραμματισμένη στις επόμενες λίγες ώρες, αλλά και αύριο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ecofin.

Το μήνυμα θα είναι σαφές: σε διαφορετική περίπτωση θα τεθεί σε εφαρμογή το περίφημο plan B, το οποίο στην πραγματικότητα δεν προβλέπει τίποτα άλλο παρά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Η προοπτική είναι εφιαλτική, αλλά όσο το καθεστώς της ακυβερνησίας επιτείνεται στη χώρα, τόσο οι πιθανότητες υλοποίησης της στην πράξη, βρίσκει περισσότερες πιθανότητες. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι τουλάχιστον βρέθηκε ο άνθρωπος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα σε αυτή την τόσο κρίσιμη συνεδρίαση. Θα είναι ο υπηρεσιακός υπουργός κ.Φίλιππος Σαχινίδης.

Αρχικά υπήρξε μια σκέψη να πάει ο έλληνας πρέσβης στις Βρυξέλλες, ωστόσο, γρήγορα εγκαταλείφθηκε, καθώς θα αποδεικνύονταν στην πράξη ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση γενικής διάλυσης, κι αυτό δεν θα ήταν ότι το καλύτερο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου