ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες κρίσιμες συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο

ολοκληρώθηκαν-οι-πρώτες-κρίσιμες-συν-298677

Μιάμιση ώρα διήρκεσε στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Βενιζέλου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μία τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Μετά το τέλος της συνάντησης δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις, ωστόσο όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στους δημοσιογράφους πως «η διαβούλευση συνεχίζεται». Θα εκδοθεί πάντως επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των συναντήσεων του Κάρολου Παπούλια με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή.

Η πρώτη συνάντηση, δηλαδή με τον Πάνο Καμμένο (Ανεξάρτητοι Έλληνες), έχει οριστεί για τις 19:30. Θα ακολουθήσουν επαφές με την Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ), τον Νίκο Μιχαλολιάκο (Χρυσή Αυγή) και τον Φώτη Κουβέλη (Δημοκρατική Αριστερά).

Αυτή την ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου ενημερώνει για τις εξελίξεις στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφτασε πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον διευθυντή του γραφείου του Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου Πάνο Σκουρλέτη, αναμένεται να κάνει δηλώσεις από τα γραφεία του ΣΥΝ. Στην παρατήρηση δημοσιογράφου, κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο πως δεν φορά γραβάτα, ο Αλ.Τσίπρας απάντησε: «Θα μου δώσετε την δικιά σας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου