ΕΛΛΑΔΑ

Daily Mail: “Οι Ελληνίδες μητέρες πουλάνε τα παιδιά τους”

daily-mail-οι-ελληνίδες-μητέρες-πουλάνε-τα-πα-298754

Aίσθηση έχει προκαλέσει ο παραπλανητικός τίτλος του άρθρου που λέει ότι «οι Ελληνίδες μητέρες αναγκάζονται να πουλήσουν τα παιδιά τους» (Mothers forced to sell their children), ενώ μέσα στο άρθρο δεν υπάρχει καμία τέτοια πληροφορία!

Η βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει τις περιπτώσεις μητέρων οι οποίες έφθασαν στο σημείο να αφήσουν τα παιδιά τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή σε άλλες οικογένειες, καθώς τους ήταν αδύνατο να τα μεγαλώσουν.

Ο ρεπόρτερ της αγγλικής εφημερίδας εξιστορείται τον «Γολγοθά» της Κασσιανής Παπαδοπούλου η οποία αναγκάστηκε σύμφωνα με το δημοσίευμα να εμπιστευτεί την ανατροφή των τριών παιδιών της στο κράτος, αφού δεν μπορούσε να τους εξασφαλίσει ούτε το φαγητό τους.

Το δημοσίευμα επίσης κάνει εκτενή αναφορά στα δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους πολίτες να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Επίσης παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας με τους οικονομικούς μετανάστες να περιμένουν μαζί με τους Έλληνες στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό, στα συσσίτια της εκκλησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου