ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι «αιώνιοι» στην Πόλη

οι-αιώνιοι-στην-πόλη-300013

Το 25ο φάιναλ της Eυρωλίγκα ξεκινάει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να διεκδικούν κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα την πρόκρισή τους στο μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Οι «πράσινοι» που μετρούν 6 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ανοίγουν την αυλαία στις 18:00 αντιμετωπίζοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τους Ρώσους να αναζητούν «εκδίκηση» για της ήττες στους τελικούς τόσο στην Αθήνα το 2007 όσο και στο Βερολίνο το 2009 και την ομάδα του πολυνίκη του θεσμού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, να θέλει ακόμα μία συμμετοχή σε τελικό, την πέμπτη την τελευταία οκταετία.

Τέσσερα χρόνια μακριά από τίτλους είναι η σημερινή αντίπαλος του «τριφυλλιού», ΤΣΣΚΑ, η κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη για το τρέχον έτος. Νίκησε δύο φορές στην φάση των ομίλων τον Παναθηναϊκό και διαθέτει στις τάξεις της τον μεγάλο και φοβερό Αντρέι Κιριλένκο.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 21:00 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ισπανική Μπαρτσελόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν σε Φάιναλ-4, μετά την περυσινή παρένθεση και τον αποκλεισμό από την Σιένα, και ελπίζουν να είναι ξανά στον τελικό όπως και το 2010. Τότε που η σημερινή αντίπαλός του ήταν αυτή που χαμογέλασε στο φινάλε. Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή της ομάδας του Πειραιά στην τετράδα τα τελευταία 4 χρόνια και άπαντες ελπίζουν να είναι γούρικη.

Το τρίτο τρόπαιο στην ιστορίας της θα διεκδικήσει η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Μπαρτσελόνα, η οποία παίρνει μέρος για 12η φορά σε φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων.

Το «στολίδι» της Πόλης, το «Σινάν Ερντέμ Ντομ», χωρητικότητας 15.500 θεατών θα φιλοξενήσει τους αγώνες που θα βγάλουν το νέο πρωταθλητή Ευρώπης. Το «στολίδι» της Κωνσταντινούπολης άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στις 23 Απριλίου του 2010. Πήρε το όνομά του από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τουρκίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2003.

Με το άνοιγμα των πτυσσόμενων κερκίδων η χωρητικότητα του σταδίου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 22.500 άτομα. Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που φιλοξένησε ήταν το Μουντομπάσκετ του 2010 κι από τότε ακολούθησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2012 και το παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στην κολύμβηση. Είναι η έδρα της Αναντολού Εφές, ενώ έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν και τις Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, Μπεσίκτας.

Λίγο πριν την μεγάλη αναμέτρηση μίλησαν στον ΑΘΗΝΑ 9,84 Ιαν Βουγιούκας και Μάρκους Κέσελ.

«Όλη τη χρονιά ακούμε ότι η ΤΣΣΚΑ είναι πιο πλήρης ομάδα, πιο έτοιμοι, ότι έχει πιο ταλαντούχους παίκτες. Αυτό μπορεί να αποτελέσει ως κίνητρο για όλους μας ως ομάδα για να τους νικήσουμε. Αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Θα πρέπει να παίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ειδικά στο πρώτο παιχνίδι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο άσος του Παναθηναϊκού, Ίαν Βουγιούκας.

«Παίκτες και τεχνικό τιμ νιώθουμε χαρούμενοι για το φαϊναλ φορ. Για να κερδίσουμε τη Μπαρτσελόνα θα πρέπει να παίξουμε με καρδιά και κίνητρο. Να παλέψουμε για κάθε κατοχή μπάλας από το 1ο ως το τελευταίο λεπτό. Νομίζω πως έχουμε αρκετές πιθανότητες παρά το γεγονός οτι η Μπαρτσελόνα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Διαθέτει παίκτες και εμπειρία, καθώς αγωνίζονται μαζί πολλά χρόνια. Τους σεβόμαστε, αλλά η επιθυμία μας να κερδίσουμε και να βρεθούμε στον τελικό είναι πολύ μεγάλη», τόνισε ο μεγάλος σταρ του Ολυμπιακού, Μάρκους Κέσελ και συνέχισε:

«Οφείλουμε να έχουμε το μυαλό μας σε κάθε παίκτη τους, διότι όλοι τους έχουν έφεση στο σκοράρισμα, ενώ διαθέτουν και παίκτες αποτελεσματικούς στην άμυνα μέσα στη ρακέτα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε δυνατά και να είμαστε επιθετικοί. Κανείς όμως δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι. Για μένα αναμφίβολα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας στην καριέρα μου σε συλλογικό επίπεδο. Αυτές οι διοργανώσεις είναι για τον καθένα ευκαιρίες ζωής, ώστε να πετύχει κάτι καλό στην καριέρα του και θα δώσουμε όλες μας τις; δυνάμεις για να τα καταφέρουμε. Εξάλλου όπως έχει δείξει η πορεία και των τεσσάρων ομάδων στη διοργάνωση σε αυτό το φάιναλ φορ δεν υπάρχει φαβορί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου