ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΗΕΑ: Χρυσή Αυγή και γνωστοί – άγνωστοι απειλούν τους δημοσιογράφους

εσηεα-χρυσή-αυγή-και-γνωστοί-άγνωστο-300776

«Με μπαράζ απειλών και προπηλακισμών κατά των εκπροσώπων Δημοσιογραφικών Ενώσεων και των εργαζομένων δημοσιογράφων εκδηλώνουν τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» και οι γνωστοί «άγνωστοι» την επιθετικότητά τους», αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον άγριο ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου – παρουσιαστή Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Η ανακοίνωση επισημαίνει τις απειλές που δέχθηκαν οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και της ΕΣΗΕΑ, αλλά και η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη της «Καθημερινής», προσθέτοντας πως ο ξυλοδαρμός του Κ. Μπογδάνου είναι η συνέχεια των απειλών αυτών.

«Ο σεβασμός στις δημοκρατικές κοινωνίες κατακτάται. Δεν επιβάλλεται. Επιβάλλεται μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, που επιδιώκουν ο κ. Μιχαλολιάκος και οι όμοιοί του, με τη βία και την καταστολή κάθε ελευθερίας», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ και καταδικάζει τα φαινόμενα βίας, ενώ καταλήγει πως «οι δημοσιογράφοι αντιστέκονται στο ναζισμό και αποτελούν ασπίδα στην προάσπιση της δημοκρατίας και προπύργιο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου