ΕΛΛΑΔΑ

Εκτακτο δελτίο καιρού: Ερχεται τριήμερος καύσωνας

εκτακτο-δελτίο-καιρού-ερχεται-τριήμε-875134

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδεινωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Η ανοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη από τα δυτικά και θα συνεχιστεί την Παρασκευή. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, αλλά θα παραμείνει υψηλή σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές. Η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς και στα νησιά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

1. Την Πέμπτη (18-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά (και κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία) τους 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 35 με 36.

2. Την Παρασκευή (19-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 41 βαθμούς και στα νησιά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

3. Το Σάββατο (20-08-2022) η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται πως από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

4. Την Κυριακή (21-08-2022) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (στις περισσότερες περιοχές η μέγιστη τιμή της στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου), ενώ ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Μακεδονία, θα είναι άστατος.

Ο τελευταίος καύσωνας για φέτος λένε οι μετεωρολόγοι

Ο τελευταίος καύσωνας του Αυγούστου είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο καύσωνας θα ξεκινήσει την Πέμπτη και θα διαρκέσει ως το Σάββατο, ενώ η πιο ζεστή μέρα θα είναι την Παρασκευή.

Το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά θα φτάνει τους 37 με 40°C. Λίγο στα δυτικά και τα βόρεια θα πέσει η θερμοκρασία το Σάββατο, ενώ το Σάββατο το βράδυ στα βορειοανατολικά αναμένονται και τοπικές μπόρες, που θα σημάνουν την λήξη αυτής της θερμής εισβολής.

Πτώση θερμοκρασίας από την Κυριακή

«Την Κυριακή με πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και με κάποιες τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Σήμερα σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 36-37°C, στα νησιά 32-34°C», ανέφερε ο μετεωρολόγος.

«Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου