ΕΛΛΑΔΑ

Ψήφισμα καταδίκης της «Χρυσής Αυγής»

ψήφισμα-καταδίκης-της-χρυσής-αυγής-302117

Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται η ιδεολογία και συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής υιοθέτησε, μετά από πρόταση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Στο κείμενο που πρότεινε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος τονίζεται ότι το σώμα καταδικάζει «την ναζιστική ιδεολογία και συμπεριφορά συγκεκριμένων εκπροσώπων και οπαδών της Χρυσής Αυγής».

Καταδίκη από την ΕΣΗΕΜ-Θ

Ο φασισμός-νεοναζισμός αποκαλύπτεται και επιχειρεί να χτυπήσει την ελευθεροτυπία, τη δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή τη συμπεριφορά στελεχών της Χρυσής Αυγής προς τους εκπροσώπους του Τύπου, το βράδυ των εκλογών. Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ως εξής: «Ο φασισμός δεν μπορεί να κρύβεται, όσο κι αν προσπαθεί να μεταμφιέζεται και να αξιοποιεί τις δυνατότητες που η δημοκρατία του δίνει ενώ έχει στόχο τελικά να πλήξει θανάσιμα την ίδια τη δημοκρατία.

»Έτσι, λοιπόν, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αποκάλυψαν, ‘πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις’, το πρόσωπο της φασιστικής και νεοναζιστικής νοοτροπίας που ευαγγελίζονται και απροκάλυπτα επιφυλάσσουν και θέλουν να επιβάλουν στην ελληνική κοινωνία, αυτήν τη φορά με εφαλτήριο την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

»Πρώτος τους στόχος, όπως συμβαίνει με όλους τους φορείς των μαύρων φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών, είναι ο χώρος του Τύπου.Η συμπεριφορά τους το βράδυ των εκλογών, αλλά και η εν γένει αντιμετώπιση του Τύπου με προστάγματα και απειλές, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά στην πολύπαθη από το φασισμό και το ναζισμό χώρα μας, πόσο επικίνδυνες για τη δημοκρατία και την Ελλάδα είναι τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές.

»Ο φασισμός-νεοναζισμός αποκαλύπτεται και επιχειρεί να χτυπήσει την ελευθεροτυπία, τη δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα.

‘Έρχεται’, όπως είπε και ο αρχηγός τους.

»Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα φαινόμενα και επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση: οι δημοσιογράφοι, που έχουν πληρώσει με βαρύ τίμημα στην Ελλάδα όπως και σ’ ολόκληρο τον κόσμο κάθε είδους φασιστική συμπεριφορά, πειθαρχούν στους συνταγματικούς κανόνες της ελληνικής δημοκρατίας, υπηρετούν την αλήθεια, λειτουργούν με τις αρχές δεοντολογίας του επαγγέλματός τους, υπερασπίζονται τη δημοκρατία.

Η δημοσιογραφία και η ελευθεροτυπία είναι οι πρώτοι στόχοι του φασισμού.

Οι δημοσιογράφοι αντιστέκονται στο ναζισμό, αποτελούν ασπίδα στην προάσπιση της δημοκρατίας και προπύργιο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου