ΕΛΛΑΔΑ

Χριστόφιας: Σήμα κινδύνου η άνοδος της Χρυσής Αυγής

χριστόφιας-σήμα-κινδύνου-η-άνοδος-της-302400

«Ο ναζισμός- φασισμός βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη Δημοκρατία» δήλωσε

Λάβρος κατά της ανόδου της ακροδεξιάς και του φασιστικού κόμματος στην Ελλάδα εμφανίσθηκε ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας, ο πρώτος ίσως αρχηγός κράτους της Ευρωπαϊκής ’Ενωσης που με επίσημες δηλώσεις του καυτηρίασε την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Με έκπληξη και δέος είδαμε την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα, ένα κίνημα, το οποίο προσδιορίζεται ως ναζιστικό- φασιστικό, να καταγράφει ποσοστά της τάξης του 7% και να εισέρχεται στη Βουλή, έχοντας λάβει περίπου 450.000 ψήφους. Το γεγονός αυτό αποτελεί βιασμό της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, αφού ο ναζισμός είναι υπεύθυνος για τη γενοκτονία που συντελέστηκε κατά του ελληνικού λαού, τα χρόνια της φασιστικής κατοχής», είπε συγκεκριμένα.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου δεν σταμάτησε εδώ, αλλά σημείωσε ότι «ο ναζισμός- φασισμός βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη Δημοκρατία- το μεγαλύτερο απόκτημα του ανθρώπου- που γέννησε ο ίδιος ο ελληνικός πολιτισμός».

Κατά τον Κύπριο Πρόεδρο η άνοδος της φασιστικής ακροδεξιάς και σε άλλες χώρες της Ευρώπης κτυπά το καμπανάκι του κινδύνου. Η Ευρώπη, είπε, χρειάζεται μια άλλη πορεία με έμφαση στην ανάπτυξη, τον άνθρωπο και της ανάγκες του, την εμβάθυνση της δημοκρατίας και της κοινωνικής ισότητας και όχι την ασυδοσία της αγοράς και του άνομου κέρδους.

Ειδικά για την Κύπρο, όπως σημείωσε, ο φασισμός δεν είναι ξένος. Τριάντα χιλιάδες Κύπριοι εθελοντές πολέμησαν τον χιτλεροφασισμό. Η Κύπρος υποφέρει ακόμα από τα αποτελέσματα του φασιστικού προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 που διενήργησαν τα φασιστικά στοιχεία της ΕΟΚΑ Β΄ και η χούντα των Αθηνών και που άνοιξε τις κερκόπορτες στον Τούρκο εισβολέα κατακτητή.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου