ΕΛΛΑΔΑ

Η ιστορική στιγμή της Αριστεράς

η-ιστορική-στιγμή-της-αριστεράς-303467

Μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στις 14.20, έχοντας λάβει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις και λίγα λεπτά αργότερα έφθασε στη Βουλή.

«Πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του λαού και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό» δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εισερχόμενος στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, όπου έλαβε διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Σας κάλεσα να σας αναθέσω τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Εύχομαι να το πετύχετε, γιατί η χώρα έχει ανάγκη» είπε από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας.

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Αριστερά και για το λαϊκό κίνημα, αλλά και μεγάλη ευθύνη και για μένα προσωπικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο προηγούμενος ηγέτης της Αριστεράς που έλαβε διερευνητική εντολή ήταν ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης» απάντησε ο κ. Τσίπρας.

«Θα είχα περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει θετικά η διερευνητική εντολή που μου δίνετε, αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο, που δεν δίνει στο πρώτο κόμμα για καθεμία ψήφο μία δεύτερη δώρο, ή αν είχαμε λίγες ψήφους παραπάνω» συνέχισε.

«Αλλά ο λαός», πρόσθεσε, «έτσι αποφάσισε. Πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό στα πλαίσια που όρισε ο ίδιος».

Χωρίς δηλώσεις εξήλθε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 13.49 έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να λάβει τη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Το πρόγραμμα των επαφών του Αλέξη Τσίπρα

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη, θα ανοίξει τον κύκλο των επαφών του ο Αλ. Τσίπρας, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στις 15.30 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με τον κ. Κουβέλη, ενώ στις 17.30 θα δεχθεί αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων, αποτελούμενη από τους: Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Γ. Παρασκευόπουλο, επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας, Γ. Τσέκο, συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας και Τ. Κρομμύδα, μέλος του Κ.Σ..

Στις 19.00 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου