ΕΛΛΑΔΑ

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Νάξο

ενισχύονται-οι-πυροσβεστικές-δυνάμε-853130

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Κόρωνο Νάξου, ενώ λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων κατακαίει χορτολιβαδική έκταση και βοσκοτόπια.

Σύμφωνα με το naxostime, η αγωνία των κτηνοτρόφων της περιοχής είναι μεγάλη οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν τα ζώα τους από την πυρκαγιά.

Δύσβατη περιοχή

Η περιοχή είναι δύσβατη και καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης από ξηράς από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο με 6 οχήματα και 19 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6οχήματα ενώ ήδη επιχειρούν και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα μαζί με 2 αεροσκάφη για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Σημαντική είναι η συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ καθώς και εθελοντών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κορώνου Γιάννη Κωνσταντάκη η φωτιά, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά είναι επικίνδυνη για τα ζώα της περιοχής και καταβάλλονται προσπάθειες για τη διάσωση τους.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ώστε να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται αύριο Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 στην Αττική και άλλες 5 περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr),

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) υπάρχει για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου