ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισαν οι πιέσεις από Βρυξέλλες να “σεβαστεί η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της”

άρχισαν-οι-πιέσεις-από-βρυξέλλες-να-σ-304187

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επομένη των εκλογών ζήτησε από την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας να "σεβαστεί τις δεσμεύσεις της".

Η Επιτροπή "ελπίζει και αναμένει ότι η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει" στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης της χώρας, δήλωσε σήμερα μια από τις εκπροσώπους της, την επομένη των εκλογών στην Ελλάδα.

"Η Επιτροπή παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες προωθούνται στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής", είπε η εκπρόσωπός της Πία Αρενκίλντε.

Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο των συμφωνιών δανεισμού της Ελλάδας από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, "συνιστούν τη βάση για μια οικονομική αναζωογόνηση με βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας", υποστήριξε.

Η Π. Αρενκίλντε απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο όσον αφορά τις δυσκολίες για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, λέγοντας ότι επαφίεται στα ελληνικά κόμματα να "εργαστούν με πνεύμα υπευθυνότητας για να σχηματίσουν μια κυβέρνηση με σταθερή πλειοψηφία".

"Ελπίζουμε ότι θα σχηματιστεί γρήγορα η επόμενη κυβέρνηση" της Ελλάδας, πρόσθεσε η κ. Αρενκίλντε

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου